Stránka 1 z 1
Proč je vařená mrkev zdravější než syrová?
Napsal 07 led 2017 10:29
od Klára 345
Je pravda že vařená mrkev je zdravější než syrová? Není to náhodou nelogické?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Napsal 07 led 2017 10:32
od Sandra
Je to opravdu tak. Když se mrkev uvaří stěny buněk se naruší a tělo dokáže vstřebat až polovinu betakarotenu. V syrovém stavu má mrkev tuhé buněčné stěny ze kterých tělo dokáže vztřebat jen čtvrtinu betakarotenu. Proces můžeš podpořit ještě tím, že mrkev podáváš s jídlem obsahujícím tuk.
Napsal 07 led 2017 13:58
od Ann
Syrová zase obsahuje vitamín C, který vařením zničíš. :) Ale stejně je třeba jíst ji s mírou, protože obsahuje velké množství vitamínu A. Vitamín A je rozpustný v tucích, snadno se usazuje a špatně z těla vylučuje, proto by mohlo hrozit předávkování.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.