Výměna regulátoru tepla na topení

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kašpar Zdeněk

Výměna regulátoru tepla na topení

Nový příspěvek od Kašpar Zdeněk » 07 led 2017 14:45

Potřebuji vyměnit regulátor tepla v panelovém bytě na topení. Takové to jak se s tím pouští a stlumuje topení. Radiátoru má přidělený měřič spotřeby. Měl bych tedy někde asi nahlásit že budou topení rozebírat ne? Aby se to nebylo jako podvod. Nebo stačí když si pozvu instalatéra a on to vymění? Prostě mi prasknul ten regulátor teploty a já nevím jestli ho můžu vyměnit jelikož jsou na topení všude ty měřáky, aby se to nebralo jako podvod.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 07 led 2017 15:12

Regulátor nemá nic společného s měřákem. Podle mne se dá vyměnit, ale naskýtá se otázka, jestli se nebude muset vypustit voda z radiátoru.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 07 led 2017 15:26

Záleží na tom, od koho to teplo odebíráš. Jestli máte společnou kotelnu pro váš dům, stačí to nahlásit správci domu. Jestliže jde o dálkové teplo z tepláren, asi by bylo dobré zeptat se tam, protože možná pošlou na výměnu svého člověka. Já bych to oznámila bych to tomu, kdo mi teplo dodává.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek