Stránka 1 z 1
Je uzení nezdravé jako grilování?
Napsal 20 led 2017 10:06
od Sergej
Je uzení také nezdravé jako grilování na otevřeném ohni?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Napsal 20 led 2017 10:38
od Mudr.Lant
Oba způsoby jsou tak trošku nezdravé. Při uzení vzniká dým, který obsahuje látky, které jsou škodlivé a u grilování zase vznikají látky z přímého žhavého popele (přepalování masa). Ale ruku na srdce, jak často se griluje či udí, že? A když si vezmeš obsah škodlivin (E) v uzeninách, které se vyrábějí ve velkém, není co řešit.
. Já osobně udím už spousta let, ale zatím se nestalo, že bych z toho nějaký chabrus.
Napsal 20 led 2017 11:05
od Sandra
Ono se dá i grilovat aniž by to bylo nezdravé. Pokud dodržíš určité zásady. Nesmí ti třeba kapat z masa olej, ten by se samozřejmě přepaloval a vytvářelo by se spoustu škodlivých látek. Mudr.lant to píše dobře, kolikrát griluješ či udíš? Jednou dvakrát do měsíce? Pak to řešit nemusíš.
Napsal 20 led 2017 11:58
od Ann
Uzení se bez kouře neobejde, ale jak píší kolegové, jednou za čas nevadí. A grilovat se dá na elektrickém grilu, to je dokonce zdravé
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.