Stránka 1 z 1

Zkazí se uzený bůček v pokojové teplotě?

Napsal 24 led 2017 19:35
od majk je pan
Když mám dva dny uzený bůček, zkazí se když ho nechám v pokojové teplotě několik dní? Je už pak vyuzený že se nebude kazit?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Napsal 24 led 2017 20:20
od Sandra
Na uzený bůček a různé masové speciality tu je odborník Mudr.Lant. Má to jako koníčka a podle fotek mu to fakt jde. Určitě ti odpoví. On to bude vědět.

Napsal 24 led 2017 20:20
od dabač
Otázka zní jakou pokojovou teplotu máte na mysli.Obecně teplota nad 15 st.mu na chuti nepřidá.Ne nadarmo se říká že uzený je nejlepší studený.

Napsal 24 led 2017 20:30
od Sandra
Já to znám takto: tchýně a uzený nejlepší studený /:/)

Napsal 24 led 2017 21:10
od dabač
Ale platí to skutečně na to uzené.

Napsal 24 led 2017 21:34
od Mudr.Lant
Pokud myslíš kupovaný bůček z krámu, tak ten je už zkažený, když ho koupíš, za to domácí, vyuzený z láskou vydrží při pokojové teplotě i týden, dva, ale ruku na srdce, proč nechávat tu božskou manu na pospas mikrobům? :-/n
Jinak děkuji Sandře, je to pro mne poklona. :-y

Napsal 24 led 2017 21:49
od majk je pan
Špatně jsem to napsal. Jde mi totiž o to, že nemám udírnu. Našel jsem ale na inzerát pána co bůček udí dva dny a poslal by mi ho poštou. Proto jsem se ptal jestli se nezkazí v pokojové teplotě než mi přijde poštou. Chce sice za 1 kg bůček 300 kč, ale já nemám udírnu a dal bych si ho, ale bojím se jestli se cestou nezkazí.

Napsal 24 led 2017 22:03
od Mudr.Lant
Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za 300 Kč. :-/n

Napsal 25 led 2017 11:12
od dabač
Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.

Napsal 25 led 2017 11:19
od Mudr.Lant
dabač Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.
Podívej, to, co dávají velkovýrobci je známé, ale každý, podotýkám každý, kdo si udí doma sám, nedávají různé, s prominutím, sračky. Pouze jedlá sůl, popřípadě česnek a dobré vyuzení.Ano, uzením vznikají ty karciogenní látky, ale to je vše, co v domácím uzeném je. Určitě si kupuješ uzeniny v obchodě, tak ti přeji dobrou chuť a dobré zažívání.

Napsal 25 led 2017 11:29
od dabač
Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.

Napsal 25 led 2017 11:34
od Mudr.Lant
dabač Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.
Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.

Napsal 25 led 2017 11:41
od Ann
Mudr.Lant Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.
Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu. :lol:

Napsal 25 led 2017 11:45
od Mudr.Lant
Ann Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu. :lol:
Ale řezníkem nebyl, že jo. :-ch

Napsal 25 led 2017 13:00
od Ann
Mudr.Lant Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za 300 Kč. :-/n
Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.

Napsal 25 led 2017 13:24
od Málek David
Ann Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.
Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.

Napsal 25 led 2017 17:24
od Mudr.Lant
Málek David Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.
Web nemám, zatím, občas dávám nabídku na sbazar, ale i když mám zrovna naložené maso, musím vykrýt objednávky předešlé. Příští zabijačku dělám až v březnu, ze které používám maso k uzení. Takže koncem března, začátkem dubna by mohlo být i uzené. Kontakt na mne ti nemůžu z jistých důvodů dát, ale dám ti odkaz, kde nabízí své uzenářské výrobky (a možná tam bude i zdejší dabač :lol: ).
http://www.facebook.com/groups/1195549907199950/Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.