Stránka 1 z 1
Zkazí se uzený bůček v pokojové teplotě?
Napsal 24 led 2017 19:35
od majk je pan
Když mám dva dny uzený bůček, zkazí se když ho nechám v pokojové teplotě několik dní? Je už pak vyuzený že se nebude kazit?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Napsal 24 led 2017 20:20
od Sandra
Na uzený bůček a různé masové speciality tu je odborník Mudr.Lant. Má to jako koníčka a podle fotek mu to fakt jde. Určitě ti odpoví. On to bude vědět.
Napsal 24 led 2017 20:20
od dabač
Otázka zní jakou pokojovou teplotu máte na mysli.Obecně teplota nad 15 st.mu na chuti nepřidá.Ne nadarmo se říká že uzený je nejlepší studený.
Napsal 24 led 2017 20:30
od Sandra
Já to znám takto:
tchýně a uzený nejlepší studený
Napsal 24 led 2017 21:10
od dabač
Ale platí to skutečně na to uzené.
Napsal 24 led 2017 21:34
od Mudr.Lant
Pokud myslíš kupovaný bůček z krámu, tak ten je už zkažený, když ho koupíš, za to domácí, vyuzený z láskou vydrží při pokojové teplotě i týden, dva, ale ruku na srdce, proč nechávat tu božskou manu na pospas mikrobům?
Jinak děkuji
Sandře, je to pro mne poklona.
Napsal 24 led 2017 21:49
od majk je pan
Špatně jsem to napsal. Jde mi totiž o to, že nemám udírnu. Našel jsem ale na inzerát pána co bůček udí dva dny a poslal by mi ho poštou. Proto jsem se ptal jestli se nezkazí v pokojové teplotě než mi přijde poštou. Chce sice za 1 kg bůček 300 kč, ale já nemám udírnu a dal bych si ho, ale bojím se jestli se cestou nezkazí.
Napsal 24 led 2017 22:03
od Mudr.Lant
Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za
300 Kč.
Napsal 25 led 2017 11:12
od dabač
Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.
Napsal 25 led 2017 11:19
od Mudr.Lant
dabač Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.
Podívej, to, co dávají velkovýrobci je známé, ale každý, podotýkám každý, kdo si udí doma sám, nedávají různé, s prominutím, sračky. Pouze jedlá sůl, popřípadě česnek a dobré vyuzení.Ano, uzením vznikají ty karciogenní látky, ale to je vše, co v domácím uzeném je. Určitě si kupuješ uzeniny v obchodě, tak ti přeji dobrou chuť a dobré zažívání.
Napsal 25 led 2017 11:29
od dabač
Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.
Napsal 25 led 2017 11:34
od Mudr.Lant
dabač Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.
Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.
Napsal 25 led 2017 11:41
od Ann
Mudr.Lant Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.
Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu.
Napsal 25 led 2017 11:45
od Mudr.Lant
Ann Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu.
Ale řezníkem nebyl, že jo.
Napsal 25 led 2017 13:00
od Ann
Mudr.Lant Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za
300 Kč.
Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.
Napsal 25 led 2017 13:24
od Málek David
Ann Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.
Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.
Napsal 25 led 2017 17:24
od Mudr.Lant
Málek David Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.
Web nemám, zatím, občas dávám nabídku na sbazar, ale i když mám zrovna naložené maso, musím vykrýt objednávky předešlé. Příští zabijačku dělám až v březnu, ze které používám maso k uzení. Takže koncem března, začátkem dubna by mohlo být i uzené. Kontakt na mne ti nemůžu z jistých důvodů dát, ale dám ti odkaz, kde nabízí své uzenářské výrobky (a možná tam bude i zdejší dabač
).
http://www.facebook.com/groups/1195549907199950/Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.