Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Jarda
Nový příspěvek
od Jarda » 02 úno 2017 12:33
Zdravím všechny. Co je na tom pravdy že se nemá v létě tankovat plná nádrž u automobilu jelikož se vedrem benzín rychleji roztahuje a dochází pak k úniku paliva z nádrže?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 02 úno 2017 13:42
v nádrži je pojistka aby nemohl benzín z nádrže vytéct při převrhnutí auta.Tak proč ba měl vytékat při plné nádrži?Já tankuji vždy dokud to systém u čerpadla nevypne.Nevšioml jsem si že by bylo cítit benzín v důsledku vytékání při plné nádrži.Ano pokud by se řidič snažil tam ještě vyždímat více než mu vypne tankovací pistole tak to by možné zřejmě bylo.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 úno 2017 13:43
Popsal jsi to velice správně, takže odpověď není na místě.

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 úno 2017 13:48
dabač v nádrži je pojistka aby nemohl benzín z nádrže vytéct při převrhnutí auta.Tak proč ba měl vytékat při plné nádrži?Já tankuji vždy dokud to systém u čerpadla nevypne.Nevšioml jsem si že by bylo cítit benzín v důsledku vytékání při plné nádrži.Ano pokud by se řidič snažil tam ještě vyždímat více než mu vypne tankovací pistole tak to by možné zřejmě bylo.
dabač, ty jsi ještě ve vedru neplnil nádrž po hrdlo a ujel několik desítek metrů, auto odstavil a palivo nerosilo po plechu?

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 úno 2017 15:42
dabač Mě se to ještě nestalo.
Tak to vyzkoušej a nebo natankuj do plastového kanystru po hrdlo, uzavři a nechej na slunci. ... a stane se to i tobě.

-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 02 úno 2017 16:05
Co se mi to snažíš vysvětlovat.Pokud natankuji plnou nádrž a pistole se mi normálně vypne tak to znamená že je v nádrži dostatek prostoru aby se eventualní přetlak přes pojistku nedostal mimo nádrž.Pokud ale řidič se snaží tankovat ještě pár deci tak že vysune hubici pistole z hrdla nádrže o něco víc tak potom už je to přes čáru a může dojít k tomu o čem píšeš.A za další pokud dochází k úniku paliva i při normálním dotankování tak není systém hrdla nastaven tak jak má být.To by jsme se mohli dohadovat jak joudové.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 02 úno 2017 16:10
Za další tvůj příklad s kanistrem je mimo mísu.I člověk a nemusí to být nějaký myslitel ví že tankovat kanistr po hrdlo je jedna velká pitomost.Při otevření mu spousta benzínu vyhrkne ven.A manipulace s benzínem je jako hrátky s odjištěným granátem.25 rokůjsem dělal ved.střediska opravářských dílen kde jsem měl pod palcem i pohonné hmoty a olejové hospodářství.Tak že o tom něco vím.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 úno 2017 17:39
dabač Za další tvůj příklad s kanistrem je mimo mísu.I člověk a nemusí to být nějaký myslitel ví že tankovat kanistr po hrdlo je jedna velká pitomost.Při otevření mu spousta benzínu vyhrkne ven.A manipulace s benzínem je jako hrátky s odjištěným granátem.25 rokůjsem dělal ved.střediska opravářských dílen kde jsem měl pod palcem i pohonné hmoty a olejové hospodářství.Tak že o tom něco vím.
Takže z praxe víš, že benzín má teplotní roztažnost.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
Nový příspěvek
od dabač » 02 úno 2017 20:25
samozřejmě.Bavíme se o plné nádrži.Plná nádrž není tankovat po víčko.To může jenom kaskadér.U každého čerpadla je poučení jak tankovat.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 úno 2017 21:06
dabač samozřejmě.Bavíme se o plné nádrži.Plná nádrž není tankovat po víčko.To může jenom kaskadér.U každého čerpadla je poučení jak tankovat.
Co dělají řidiči, když narazí na pumpu, která má ceny hluboko nízké? Natankuje nadoraz! Neznáš Čechy? jinak už mlčím!

-
mmm
Nový příspěvek
od mmm » 03 srp 2018 21:19
A co že natankujou doplna??? auto má v nadrži odvětrání a benzin se teplem neroztahuje tolik aby to s odvětrání teklo-pakliže to není nějaká stará popelnice
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

-
-
- 3 Příspěvků
- 1420 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
28 led 2017 07:07
-
-