Stránka 1 z 1

Jak využít vylisované jablka, zbytky po lisování

Napsal 03 úno 2017 09:13
od Medard
Udělal jsem si takový domácí lis na jablka a různé ovoce. Zkoušel jsem vylisovat šťávu z koupených jablek ale zůstane dost toho odpadu. Dá se to ještě není co použít? Myslím zbytky jablek a slupky.

Napsal 03 úno 2017 09:43
od Mudr.Lant
Slupky mamka využila tak, že je usušila a potom se z nich dělala moc dobrý čaj a zbytek co zůstal, mamka nějakou dobu vařila ve vodě, potom nasypala cukr a zase povařila a vzniklo z toho takové želé.

Napsal 03 úno 2017 09:45
od Ann
Moje babička takové zbytky zalila vodou a nechávala kvasit na víno, nebo nevím co. Já to nikdy neochutnala. :lol: