Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Juliana
Nový příspěvek
od Juliana » 12 úno 2017 18:45
Pěkný večer chci dělat hovězí vývar. Mám nakoupené hovězí kosti a kližku. Mám hovězí kližku nakrájet a až potom vařit nebo ji vařit v celku a nakrájet až po uvaření?
-
Juliana
Nový příspěvek
od Juliana » 12 úno 2017 18:48
Ještě doplním že nemám papiňák a budu vařit v hrnci s pokličkou.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 12 úno 2017 18:51
Pokud děláš vývar, je dobré maso pokrájet, lepší spustí šťávu a také je dobré, vkládat maso i kosti do studené vody a vařit tak, aby voda jen mírně probublávala, tedy aby se var táhl. Pokličku bych moc nedával, snad jen hrnec poodkryl.
-
Juliana
Nový příspěvek
od Juliana » 12 úno 2017 19:07
Chci kosti a zeleninu napřed opéct v troubě. To se dělá nasucho nebo mám dát i trichu oleje? Pak to teda po opečení dám do studené vody a začnu vařit. Omlouvám se ale vařím poprvé vývar

. Mám na něj strašnou chuť.

-
-
- 2 Příspěvků
- 1022 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
30 bře 2017 08:38
-
-
- 2 Příspěvků
- 904 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
06 lis 2018 08:49
-
-
- 2 Příspěvků
- 822 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
27 dub 2016 21:27
-
-
- 3 Příspěvků
- 2410 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
19 črc 2017 10:33
-
-
- 2 Příspěvků
- 1058 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Sova
18 črc 2016 10:21