Stránka 1 z 1

Krájet maso do polévky před vařením?

Napsal 12 úno 2017 18:45
od Juliana
Pěkný večer chci dělat hovězí vývar. Mám nakoupené hovězí kosti a kližku. Mám hovězí kližku nakrájet a až potom vařit nebo ji vařit v celku a nakrájet až po uvaření?

Napsal 12 úno 2017 18:48
od Juliana
Ještě doplním že nemám papiňák a budu vařit v hrnci s pokličkou.

Napsal 12 úno 2017 18:51
od Mudr.Lant
Pokud děláš vývar, je dobré maso pokrájet, lepší spustí šťávu a také je dobré, vkládat maso i kosti do studené vody a vařit tak, aby voda jen mírně probublávala, tedy aby se var táhl. Pokličku bych moc nedával, snad jen hrnec poodkryl.

Napsal 12 úno 2017 19:07
od Juliana
Chci kosti a zeleninu napřed opéct v troubě. To se dělá nasucho nebo mám dát i trichu oleje? Pak to teda po opečení dám do studené vody a začnu vařit. Omlouvám se ale vařím poprvé vývar :oops: . Mám na něj strašnou chuť. :lol: