Nechat připojistit přední sklo u vozu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Milan

Nechat připojistit přední sklo u vozu?

Nový příspěvek od Milan » 16 úno 2017 13:24

Bývá často u auta rozbité čelní sklo? Vyplatí se ho nechat při uzavírání pojistky připojistit? Zdá se mi to docela zbytečné.

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 16 úno 2017 15:31

Tohle připojištění má jen málokdo. Běžně se nerozbije, leda když třeba od náklaďáku ulítně třeba kamínek, může se to stát. Pak je dobré zapamatovat si SPZ a půjde to z jeho pojištění.

Adamec

Nový příspěvek od Adamec » 16 úno 2017 16:05

Jezdím už autem 30 let a nikdy se mi ještě nestalo že by se mi rozbilo čelní sklo. Osobně považuji tuto pojistku za zbytečnost a vychytralost pojišťoven.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 16 úno 2017 19:03

A já lituji, že jsem si už dříve nepojistil čelní sklo. Jednomu protijedoucímu odlétl kámen, který mi způsobil pavouka po celém výhledu a než jsem se vzpamatoval z úleku, milý řidič byl byl už někde za kopcem. Výměna skla mne stála přes 8 tisíc a po výměně jsem si sklo pojistil.

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 02 bře 2017 12:22

Teď jsem úplně náhodně objevila možnost opravy prasklin na autoskle.

- nemusíte přejíždět do opravny(finanční úspora za pohonné hmoty)
- přijedeme za Vámi do firmy, práce, domů na chalupu i o víkendu.

Osobní vozidla 1000 Kč první prasklina 700 Kč druhá prasklina 500 Kč třetí prasklina.
Nákladní Vozidla 1200 Kč první prasklina 900 Kč druhá prasklina 700 Kč třetí prasklina.
Autobusy 1200 Kč první prasklina 900 Kč druhá prasklina 700 Kč třetí prasklina.
Kolejová vozidla 1200 Kč první prasklina 900 Kč druhá prasklina 700 Kč třetí prasklina.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 02 bře 2017 12:51

Opět si dovolím trochu upřesnit:
1.) Předpokládám, že je tím míněno připojištění k "povinnému ručení" Pak tohle připojištění má každý předvídavý řidič a už je jich hodně. Při rozbití je zapamatování RZ (dříve SPZ) pachatele k ničemu, musíš ho chytit a sepsat s ním záznam (formulář rozdávají pojišťovny). Bez toho na tebe pojišťovna udělá dlouhý nos.
2.) Oprava prasklin je perfektní věc, hodně však záleží na velikosti a hlavně délce praskliny. Běžně se opravují "ťupky" od kamínků, naopak se neopravují delší praskliny (max. délku, která jde opravit, bohužel neznám) a taky se neopravují praskliny, které zasahují až do hrany skla.
Doufám, že toto upřesnění někomu pomůže.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek