Jak určit který druh mušek vylétává z květin?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Dušan

Jak určit který druh mušek vylétává z květin?

Nový příspěvek od Dušan » 19 bře 2017 12:10

Z domácích květin létají malinkaté mušky. Jak určit o který druh se jedná a koupit na to v drogerii vhodný přípravek? Mám dát jednu mušku do papíru a vzít ji sebou?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 19 bře 2017 13:13

To není třeba. Jestli jsou černé, budou to smutnice, pokud světlé, tak jsou to molice. V drogérii nebo zahradnictví se prodávají žluté lepové destičky. Ty se zapíchnou do květináče a mušky na ně sami nalétávají, nalepí se a zemřou.
Tyto mušky se nejvíc drží v přemokřené zemině. Nezaléváš moc? V každém případě bych rostliny přesadila do nové zeminy, tak se zbavíš i larev které v té staré mohou být.

Dušan

Nový příspěvek od Dušan » 19 bře 2017 13:34

To asi zalévám opravdu hodně protože mi v zemině stojí voda.

Einstein
člen
Příspěvků 645
Registrován 31 led 2017 07:09

Nový příspěvek od Einstein » 19 bře 2017 15:13

Květiny nepřelévej a pořiď si ty štítky. Jsou fakt dobré. Jsou potřené takovou lepící hmotou a mušky to doslova láká. Nejspíš tam bude i něco sladkého co je přitahuje. Po rozmístění štítků už uvidíš jak se snaží mušky odtrhnout a nejde jim to. Až budou štítky plné, jednoduše je vyhodíš. Hlavně pozor při manipulaci docela to lepí. Nalepilo se mi to na ruku a pak to šlo docela těžko smýt.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek