Propojení 10 prodlužovaček na elektřinu za sebou

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Varga

Propojení 10 prodlužovaček na elektřinu za sebou

Nový příspěvek od Varga » 21 bře 2017 10:07

Potřebuji natáhnout elektřinu hodně daleko a mám celkem 10 prodlužovaček které bych mohl napojit. Je to tak v pořádku i z bezpečnostního hlediska? Bude to fungovat? Potřebuji zapojit flexu až dole na zahradě. Neztrácí se třeba elektřina délkou kabelu? Abych si všude nevypůjčil ty prodlužovačky a pak to nefungovalo. Chápete ne :-) jeden kabel v kuse kvůli jednomu řezání flexou kupovat nechci.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 21 bře 2017 10:10

Používám na chatě prodlužovačky na vzdálenost cca 60m a nemám problém.
Jak dlouhý prodlužovák potřebuješ? Nejsem elektrikář, ale něco o tom vím ;)

Varga

Nový příspěvek od Varga » 21 bře 2017 10:18

Odhadem tak 50 m. Tak to by mohlo klapnout. Možná 40 m. Nedokážu to odhadnout přesně.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 21 bře 2017 10:22

Nebude problém. Jenom doporučuji použít co nejméně co nejdelších prodlužovaček. Já na těch 60m mám tři a:-)
A až se tu někdo ozve, že flexa je žrout, tak o tom vím a na tom mém prodlužováku jede i ta flexa bez toho, že by se někde něco zahřívalo :D

Varga

Nový příspěvek od Varga » 21 bře 2017 10:33

Díky moc

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 21 bře 2017 17:24

Ono záleží na průřezu daného vodiče prodlužovacího kabelu.Pokud by byl třeba průřez 1 mm tak při dlouhodobé zátěži by problém být mohl.Také není od věci aby zbytek kabelu nebyl navinut na bubnu.Ale odvinut v celé své délce.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek