Co změnit na poradně?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169
Registrován 12 úno 2016 08:17

Co změnit na poradně?

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 28 bře 2017 15:34

Odjíždím na týden pryč. Zde můžete psát komentáře , připomínky a návody co by se dalo na poradně změnit či zlepšit či odstranit. Po návratu se tím začnu intenzivně zabývat a pokusím se vyjít všem vstříc. Určitě je spousta věcí které se vám líbí třeba na ostatních poradnách a zde tuto možnost nenacházíte. Klidně mě sem napište co udělat lépe atd... Udělal bych to tak že by se při každé změně dalo hlasování a většina by rozhodla. To myslím že by bylo fajn. Klidně mě napište jak to udělat jinak. Za týden si vše přečtu a něco s tím uděláme aby se zde každý cítil dobře. Pokud chcete mohu toto téma připíchnout nad ostatní příspěvky aby se mohl každý vyjádřit a bylo to na viditelném místě. A.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 28 bře 2017 15:41

Začal bych tím co už se tu řešilo a zatím se řešení nenašlo. Když mě někdo napíše soukromou poštu, nelze dát odpovědět ale musím kliknout na jeho přezdívku a dát vytvořit novou zprávu. Neříkám že je to velký problém, ale bylo by určitě jednodušší kdyby to fungovalo :-).

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 15:52

S tím připíchnutím nad ostatní souhlasím.
S čím naopak nesouhlasím, je to hlasování. Nech lidi, aby se mohli vyjádřit, ale pak si to přeber a rozhodni. Je mi líto, ale ze všech možných fór vím, že moc demokracie je na škodu. Za mě hlasování vynech :twisted:
Jinak pochopitelně uvítám, když se vyřeší připomínka Paulieho.

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 28 bře 2017 15:56

Přesně to potřebuji aby každý napsal svůj názor.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 08:39

Admine také mne napadá spousta otázek, které tady ještě nepadly a proto zde na ně odpověď chybí. Netroufám si je ale položit pod svým nickem, protože se hned najde někdo, kdo ze mě udělá hlupáka, jen proto, že jsem se zeptala. A podle pravidel se pod jiným jménem ptát nesmím. Psát do pískoviště a odpovídat si sama občas můžu, ale není to tak zajímavé. Víc by mne zajímalo, jestli někdo dokáže správně odpovědět tady v hlavní poradně. Proto se chci zeptat, jestli není možné registrovaným udělat výjimku v tom, že občas smějí otázku položit i bez přihlášení, pod jiným jménem a odpovědět tam pouze v případě, že správnou odpověď nikdo nedá. Samozřejmě mám na mysli jen položit otázku, nikoliv psát trapné komentáře do jiných otázek. Nerada bych dostala ban.

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 29 bře 2017 09:00

Jasně že se může registrovaný ptát jako nepřihlášený. Vím jak to myslíš. To není problém.
Problém by byl kdyby uživatel XXX psal jako nepřihlášený , nikdo zde nemá pravdu jen uživatel XXX to napsal dobře a zastával se tak anonymně sám sebe. No víte jak to myslím.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 bře 2017 09:36

Co bych v prvé řadě udělal, je to, že v případě rozvášněné diskuze, by byla možnost zablokovat další komentáře!. Z otázky: http://www.24poradna.eu/poroste-mi-tato ... t8815.html mám zvláštní pocit okolo žaludku.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 09:52

Mudr.Lant mne o chvíli předběhl, zrovna jsem to chtěla napsat. U zodpovězených otázek je zbytečné neustále přidávat další komentáře. Proto kdyby šlo udělat, že do každé otázky registrovaný uživatel smí napsat třeba jen tři komentáře, předešlo by se zbytečnému dohadovaní a nevhodným vtípkům, které jistě spoustu nových lidí odradí. Jen jedna odpověď by nemusela stačit v případě, že tázající otázku doplní, ale tři už stačit musí. Nepůsobí na mne dobrým dojmem ani to, že někteří uživatelé musí mít poslední slovo. Proto když sem nahlédnu, mám pocit že je tady jen jeden rádce, všude vidím stejný nick a obrázek.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 bře 2017 10:02

Ann, no dovol? :?

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 10:08

Podívej se sem odpoledne.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 29 bře 2017 10:16

Klidně se může podívat hned. Obvykle jsem tady celý den, což mi moje práce umožňuje :-pa a:-)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 29 bře 2017 10:29

Dovolím si se taky vyjádřit:
Počet komentářů bych neomezoval. Stačí kouknout na "novinky.cz". Nic dobrého omezení počtu komentářů nepřineslo, nehledě na to, že za tím návrhem jsem já. Ne jako navrhovatel, ale jako objekt, který je třeba usměrnit.
Spíš bych to viděl na zřízení kategorie "moderátor", tak jako na hodně fórech. Ten by pak měl citlivě, ale kategoricky usměrňovat diskuze, které začínají vybočovat z rozumných mezí. A předpokládám, že se teď spustí lavina negativních reakcí, že chce satam dělat moderátora. Ne apriori nechci, neb je to funkce velmi odpovědná a nevděčná.
Vím, že až na výjimky tu nejsem oblíbený, ale je věcí admina, popř. pak moderátora, aby se s mou neoblíbeností mezi účastníky nějak vypořádal. Já to řešit nebudu a už vůbec ne tím, že bych jako někteří další z Poradny utíkal.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 29 bře 2017 12:43

Admine, taky bych zkusil oslovit registrované účastníky, kteří se bůhvíproč od změny majitele Poradny dění na poradně nezúčastňují. Sice se zase dozvíš, že za to z 90% mohu já, ale mně to nevadí. Jedná se hlavně o Čertíka, Ralfa, Sandru, Sovu, Jituli a asi i některé další.

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 29 bře 2017 13:32

Taky bych najal nějakého moderátora. Prostě pokud by se odpověď netýkala otázky, tak nahlásit a moderátor by to mazal. Viděl bych to možná i tak, aby byl moderátor anonymní. Prostě by měl moderátorská práva a čistil by poradnu. Pokud by se z někým tady zapovídal, už by si k němu mohl vytvářet sympatie. Proto ta anonymita. Je to ale jen jeden z dalších návrhů.

Pokud by byl moderátor nestranný a věděl co už je mimo téma, tak by to mohl mazat podle svého uvážení (co už je mimo). Pokud si tady ale s náma bude psát, už je to podle mě špatně a může ho to ovlivnit. S někým si třeba padne víc, s někým méně.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 29 bře 2017 14:00

Něco na tom je, ale moderátor by neměl být anonymní. Měl by určitě být nestranný, asertivní, objektivní apod., ale anonymní ani být nemůže. Neznám jediné fórum, kde by moderátor byl anonymní, a přesto to funguje. Naopak moderátoři vystupují jako rádci, a to obvykle docela respektovaní. Pravda je, že někteří moderátoři svou práci moc nezvládají, ale to už je věc admina, aby zasáhl. Funkce moderátora není na věky a když se neosvědčí, tak... alou!
A to mazání? Pozor, zase odtud až potud! S mazáním bych zacházel zatraceně uvážlivě! Je třeba si uvědomit, že každý příspěvek má obvykle vazbu na ostatní příspěvky. Jeho smazáním se naruší vazby mezi jednotlivými příspěvky a vlákno pak může ztratit smysl!

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 14:26

Fórum2 je nyní nevyužité, nešlo by ho používat třeba na příběhy ze života, nebo kdyby chtěl někdo napsat nějakou zajímavost o které ví, ale nemůže ji zveřejnit formou otázky?

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 18:20

Přikláním se k názoru Pauliho, nezaujatý, nejlépe anonymní moderátor by problém vyřešil. Také by mohl tiše opravovat pravopisné chyby, které tady dráždí češtináře. Sama je dělám a ocenila bych, kdyby moji chybičku někdo opravil.

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 29 bře 2017 21:27

K čemu moderátor, když je tu někdo s adminským oprávněním? Nepište, že není, protože jak už jsem psala v poradně, někdo smazal můj příspěvek.

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 29 bře 2017 21:43

nechápavá K čemu moderátor, když je tu někdo s adminským oprávněním? Nepište, že není, protože jak už jsem psala v poradně, někdo smazal můj příspěvek.
A byl podle pravidel? Jinak nevím proč by byl odstraněn.

nechápavá
člen
Příspěvků 491

Nový příspěvek od nechápavá » 29 bře 2017 21:56

Paulie A byl podle pravidel? Jinak nevím proč by byl odstraněn.
Byl tam sice odkaz, ale na hodně důležité informace a k věci. Takže ano, byl podle pravidel.

nechápavá
člen
Příspěvků 491

Nový příspěvek od nechápavá » 29 bře 2017 21:59

Paulie A byl podle pravidel? Jinak nevím proč by byl odstraněn.
Ještě doplním - jde o to, že tu někdo s adminským oprávněním je a "tváří" se to tu, jako by nebyl.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 bře 2017 08:46

Je tady mnoho příspěvku, kde není poznat na koho je mířený, protože nepoužije funkci citovat.Tak to by se předcházelo různým nedorozuměním.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 08:56

nechápavá Ještě doplním - jde o to, že tu někdo s adminským oprávněním je a "tváří" se to tu, jako by nebyl.
Řekla bych, že není žádný problém být na dovolené v cizině a přitom mít přístup do fóra.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 08:57

Tlačítko odpovědět na poštu mi nechybí a jestli je s ním problém a je třeba platit na to programátora, připadá mi zbytečné. Když si někoho přidám do přátel, mám ho v poště předepsaného a jde mu tedy odpovědět snadno, nemusím nikde hledat jeho profil.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 09:47

Mám ještě jeden návrh, přiznám se, že není z mé hlavy, viděla jsem to v jiném fóru. Když je někomu příspěvek odstraněn, zůstane tam přezdívka toho kdo ho vložil a místo textu je tam záznam proč byl odstraněn. Například: příspěvek byl odstraněn moderátorem z důvodu porušení pravidel. Nebo: není v souladu se zájmy poradny a další, možností je víc. Zabrání se tak zbytečnému vyptávání, proč jste mi to vymazali?

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 bře 2017 09:56

Ann Mám ještě jeden návrh, přiznám se, že není z mé hlavy, viděla jsem to v jiném fóru. Když je někomu příspěvek odstraněn, zůstane tam přezdívka toho kdo ho vložil a místo textu je tam záznam proč byl odstraněn. Například: příspěvek byl odstraněn moderátorem z důvodu porušení pravidel. Nebo: není v souladu se zájmy poradny a další, možností je víc. Zabrání se tak zbytečnému vyptávání, proč jste mi to vymazali?
... a závadný příspěvek nahlásil k odstranění uživatel XY :?: :-:u

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 09:58

To už tam není. ;)

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 11:52

A nešlo by se domluvit jako normální lidi? Není to tak těžký:

1. odkaz na jiné stránky dám jednou za čas jen když to bude nějaký dlouhý text co by se špatně vysvětloval.
2. nebudu zbytečně do někoho rýpat či ho ponižovat.
3. nebudu se s nikým hádat že je můj návrh jediné možné řešení a nikdo jiný nemá pravdu.

To je nutné najímat moderátora který bude celý den u poradny sedět a hlídat jak se tu rádcové chovají? Kdo ho bude platit? Není lepší to zkusit normálně? Zase to tu normálně šlape. Tak holt když se někdo bude jednou za týden hádat, tak se pak příspěvek nahlásí a admin smaže co do odpovědi u otázky nepatří. Co to udělat že pokud bude někdo vyvolávat hádky atd, bude na 24 hodin vyloučen? Pokud znova tak na týden? Myslím že by tu byla během měsíce úplně pohodová poradna. Nikdo by se nehádal, věděl by že může být na den vyloučený, nebo na týden.

No připadá mě to prostě trapný kvůli 6 lidem nebo kolik nás sem chodí pravidelně, najímat moderátora jen proto, že se tu neumíme domluvit.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 12:10

S tím mazáním příspěvků bych zacházel opatrně. Sice to, co si dovolíme my tady, by na jiném fóru vedlo k vymazání některých příspěvků a minimálně napomenutí autora, ale na druhé straně moc krátké otěže taky nejsou to pravé ořechové.
Spíš bych zkusil nějaký sofistikovaný systém napomenutí, ale jelikož registrovaných je zde jako šafránu, byl by to bič jen na ně, protože na návštěvníky to prakticky není možné aplikovat. Tam přichází v úvahu jen mazání nevhodných příspěvků, ale pokud by se jejich počet měl zvyšovat, pak už by tu musel jeden moderátor "přebývat" od rána do večera.
A právě poměrně vysoká míra volnosti a svobody je to, co se mi tady na fóru líbí. Takže dokud bude situace únosná, nechal bych věcem volný průběh a raději bych se věnoval na jedné straně zjednodušení Pravidel, ale na druhé straně jejich zpřesnění, aby v některých věcech byly určeny rozumné mantinely, které tu v mnohých ohledech trochu postrádám.
A připomínka nakonec: Na jednom nejmenovaném fóru Admin napřed dočasně a pak trvale uzavřel sekci pro náhodné návštěvníky, protože chování v sekci se zvrhlo natolik, že situace nebyla udržitelná. Podotýkám, že šlo o docela odborné fórum, žádnou drbárnu. To uvádím proto, že poradna je určena především pro návštěvníky a nikdy nevíme, kdo se sem přijde zeptat a hlavně: S jakými úmysly!

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 12:21

Připomínka k odkazům a citacím:
Odkazy bych vcelku nezakazoval, pouze v případě, kdy by odkaz vedl na konkurenční stránky a hrozilo by, že odsud návštěvník ke konkurenci uteče. Stačí si uvědomit, že je pořád moře lidí, kteří nemají ponětí o tom, že existují nějaké vyhledávače (Google, Yahoo, Bing, Seznam) a pokud dostanou odkaz ne na vyhledávač, ale na konkrétní stránku, kde dostanou fundovanou odpověď na svou otázku, neviděl bych v takovém odkazu nic špatného.
Něco podobného je citování. Když si najdu odpověď na otázku tazatele, podle současných Pravidel musím odpovědět svými slovy. Takže v nalezené odpovědi změním slovosled, ovšem tak, aby zůstal význam, vyměním pár slov za jiná, významově opět stejná a ejhle, mám zde odpověď vlastními slovy. Cítíte také tu absurditu? Podle mého je lepší dát sem citaci a uvést zdroj a je vše v pohodě.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek