Grilování na rezavém roštu ?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Agáta

Grilování na rezavém roštu ?

Nový příspěvek od Agáta » 28 bře 2017 16:35

Dneska chceme grilovat a rošt je úplně zrezlý. Bude stačit ho několik minut vypálit ohněm? Nehrozí z jídla tetanus nebo něco takového? Mám nakoupené krkovice.




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:38

Nemáš doma smirkový papír nebo ocelový kartáč? Pokud ne, vezmi vlhký hadr a povrchovou rez setři.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:44

Nám je to celkem fuk, protože grilujeme na hliníkových(?) táccích, takže rošt může být v jakémkoli stavu, hlavně že maso nepropadne.
Ale vážně: Rošt vyndej, odrbej drátěným kartáčem a pak pod ním zatop. V době, kdy bude gril dostatečně rozpálený bude i rošt tak vypálený, že na něj maso můžeš klidně dát.
A mj. škodliviny, které vznikají při grilování, jsou horší než nějaká rez :lol:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek