Stránka 1 z 1

Grilování na rezavém roštu ?

Napsal 28 bře 2017 16:35
od Agáta
Dneska chceme grilovat a rošt je úplně zrezlý. Bude stačit ho několik minut vypálit ohněm? Nehrozí z jídla tetanus nebo něco takového? Mám nakoupené krkovice.

Napsal 28 bře 2017 16:38
od Mudr.Lant
Nemáš doma smirkový papír nebo ocelový kartáč? Pokud ne, vezmi vlhký hadr a povrchovou rez setři.

Napsal 28 bře 2017 16:44
od satam
Nám je to celkem fuk, protože grilujeme na hliníkových(?) táccích, takže rošt může být v jakémkoli stavu, hlavně že maso nepropadne.
Ale vážně: Rošt vyndej, odrbej drátěným kartáčem a pak pod ním zatop. V době, kdy bude gril dostatečně rozpálený bude i rošt tak vypálený, že na něj maso můžeš klidně dát.
A mj. škodliviny, které vznikají při grilování, jsou horší než nějaká rez :lol: