Stránka 1 z 1

Kam schovat utopence?

Napsal 28 bře 2017 17:18
od Paulie
Určitě to znáte že naložíte utopence a druhý den už ochutnáváte. Alespoň u nás to tak je. Nevydrží naložené déle než 3 dny. To je zavřete někam do trezoru aby vydržely tři týdny? Taky bych rád ochutnal utopence po třech týdnech ale chuť je silnější než já. Přiznám se že déle než 4 dny jsem utopence nedokázal uchovat.

Napsal 28 bře 2017 17:21
od satam
Jó, to je o vůli. Jinak nevím, jak to řešit. U nás utopenci bez problémů 14 dní vydrží, protože víme, že ta chuť je pak někde úplně jinde -:-/

Napsal 28 bře 2017 17:26
od Paulie
Tak to to musím vydržet. Bohužel jsem nikdy ještě je tak proleželé utopence neochutnal. Zítra je naložím a pak napíšu jak dlouho mě to vydrželo.

Napsal 28 bře 2017 17:29
od satam
Nejlépe naložit a pak na 14 dní vypadnout z domova (pokud to jen trochu jde). Pak tě to nebude dráždit ;)

Napsal 28 bře 2017 17:38
od Paulie
A těch 14 dní je necháte v lednici nebo v místnosti při pokojové teplotě?

Protože v lednici ztuhnou. A v pokojové teplotě bych se ale zase bál že se zkazí.

Napsal 28 bře 2017 17:41
od satam
Při pokojové teplotě. Utopenci v kyselém (octovém) nálevu nemají moc šancí se zkazit a:-)
Naopak v lednici se nerozleží. Chlad konzervuje stávající stav, a to u utopenců není to pravé ořechové ;)
Ale ta sklenice by měla být hermeticky uzavřená (zavařovačka s víčkem na závit).

Napsal 28 bře 2017 17:42
od Paulie
Dík moc. Pak napíšu výsledek :-)

Napsal 28 bře 2017 17:44
od satam
Těším se za 14 dní a doufám, že mě nepřizabiješ -:-/

Napsal 28 bře 2017 17:45
od Martin
Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?

Napsal 28 bře 2017 17:46
od Mudr.Lant
V hospodách stála láhev s utopenci permanentně a nejlepší byly ze dna. :)

Napsal 28 bře 2017 17:48
od Mudr.Lant
Martin Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?
Vodu převařit se všemi ingrediencemi, jinak nedosáhneš všehochuti z koření.

Napsal 28 bře 2017 17:49
od satam
Raději vařený. Na konkrétní návod doporučuji Gůgla, protože naše utopence dělá kamarád a já přesný návod neznám, jen vím, že ho vaří. A taky vím, že tam cpe spoustu přísad, ale až do uvařeného láku. Ty přísady jsou např. celý pepř, feferony, křen, cibule apod.

Napsal 28 bře 2017 17:52
od Martin
A zalít utopence až po vychladnutí nálevu nebo horkým?

Napsal 28 bře 2017 17:53
od satam
Zásadně po vychladnutí.

Napsal 28 bře 2017 17:53
od Paulie
Podle mě až po vychladnutí. Jinak spekáčky pustí tuk. Počkej ale raději na odpověď někoho dalšího.

Napsal 28 bře 2017 17:55
od Paulie
satam Zásadně po vychladnutí.
:-y

Byl si rychlejší než jsem to napsal.

Napsal 28 bře 2017 17:56
od Mudr.Lant
Každý lák, kde se používá různé koření se má převařit a tak zničit případné bakterie. Dělám to jak u láku k uzení, tak třeba i k utopencům.

Napsal 28 bře 2017 17:57
od satam
Promiň -:-/
PS: to je pro Paulie!

Napsal 28 bře 2017 17:57
od Mudr.Lant
Horkým lákem můžeš způsobit prasknutí sklenice.

Napsal 29 bře 2017 09:53
od Jarda65
Schoval bych to někam kde na ně není tolik videt :D

Napsal 29 bře 2017 10:12
od satam
:lol: No, spíš někam, kde to nikdo nesežere :lol: :lol:

Napsal 28 srp 2017 16:16
od Martin
Martin Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?


Správně by se nálev měl převařit.