Nechat nájemníky v bytě platit energie zvlášť?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
likvidátor

Nechat nájemníky v bytě platit energie zvlášť?

Nový příspěvek od likvidátor » 29 bře 2017 09:45

Je lepší když budu pronajímat byt aby si nájemníci platili energie z své nebo nějakou paušální částku k nájmu kterou mi budou dávat na energie?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

Einstein
člen
Příspěvků 645
Registrován 31 led 2017 07:09

Nový příspěvek od Einstein » 29 bře 2017 09:49

Lepší je nechat energie platit nájemníky. Budou pak víc šetřit. Pokud budou tobě platit pořád stejně, nebudou vypínat topení a šetřit vodou.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 29 bře 2017 09:51

Obojí má svá plus i mínus. Raději bych jim to "strčil" do nájmu, tam si to mohu hlídat. Jen musím dávat pozor, aby tu paušální částku výrazně nepřekračovali.
Pokud to necháš na nich, pak na konci trochu riskuješ, že případné nedoplatky zaplatíš sám jako majitel bytu.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 29 bře 2017 09:54

Platíš zálohově každý měsíc pravidelnou platbu a tu jim dávej k úhradě. V případě zvýšené nebo snížené spotřeby, po vyúčtování, rozdíl doplatit. Píšu to v případě dlouhodobého pronájmu. Jinak bych se řídil jak psal Einstein .

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 29 bře 2017 10:07

Pronajímáme byty a vždy se nám vyplatilo, nechat energie přepsat na nájemníka. Oni jinak vůbec nešetří a částka za energie je neuvěřitelně vysoká. V případě že energie nezaplatí, dodavatel pro dluhy honí je, nikoliv majitele bytu.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek