Stránka 1 z 1

Kolik mají výdělek v hospodě na jednom obědě?

Napsal 03 dub 2017 07:51
od ferdouch
Pokus stojí guláš (normální porce) 82 kč, kolik na tom tak může mít majitel hospody?

Napsal 03 dub 2017 08:14
od Mudr.Lant
Zisku nebo tržby?

Napsal 03 dub 2017 08:32
od ferdouch
Zisku. Myslíte že má z jednoho oběda třeba 30 kč? Je to reálné?

Napsal 03 dub 2017 08:48
od Mudr.Lant
Do tržeb se promítá suroviny, energie, nájem, plat...
Já uvařím deset porcí guláše á 7,5 dkg surového masa bez příloh za 13-15 korun 1 porci, ale není zde započítáno vše, pouze suroviny.

Napsal 03 dub 2017 09:21
od satam
ferdouch Zisku. Myslíte že má z jednoho oběda třeba 30 kč? Je to reálné?
Na těch 30,-Kč klidně zapomeň. Zisk majitele bude maximálně v jednotkách korun, protože do ceny toho guláše se musí započítat nejen suroviny a spotřebovaná energie, ale dále mzda kuchaře, mzda číšníka, nájem za hospodu, topení a ostatní energie přímo při vaření nevyužité, voda, zdravotní a sociální pojištění majitele, daně (obecně) a jánevímcoještě. Musí majitel dobře počítat, aby náhodou na něco nezapomněl a nebyl ztrátový :lol:
PS: Tržba je pochopitelně těch zprvu uvedených 82,-Kč ;)

Napsal 03 dub 2017 09:33
od Mudr.Lant
Tak či tak, kuchyň v hospodě dělá tržby největší.