Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Ještě existuje možnost a to je LDN (léčebna dlouhodobě nemocných), ale to je něco jako nemocnice. Tam se platí pouze 100 korun denně poplatek a zbytek hradí pojišťovna a zbytek důchodu pacientu zůstává.Ann Ceny v domovech důchodců jsou tak vysoké, že velká část důchodců ani tak vysoký příjem nemá. Když se takový člověk o sebe nemůže sám postarat a rozhodne se jít do domova důchodců, tak v tom případě mají povinnost rozdíl doplácet jeho děti.
A jaké jsou tedy ty ceny v DD? Co je tam dražšího, než kdyby ten člověk žil doma?Ann Ceny v domovech důchodců jsou tak vysoké, že velká část důchodců ani tak vysoký příjem nemá. Když se takový člověk o sebe nemůže sám postarat a rozhodne se jít do domova důchodců, tak v tom případě mají povinnost rozdíl doplácet jeho děti.
Nahlížejte a vyhledávejte po internetu, řešení je to jedno z nejjednodušších. Hlavním vodítkem je ovšem potřebná dopomoc při sebeobsluze. Pokud je soběstačná, DD není potřeba. (Hledání nechávám na vás, protože nemám čas tu psát něco, co už je xkrát popsáno jinde)Ann Jak jsem tak nahlížela........ Jak by mohla bydlet v domově důchodců?
Děkuji Maruš, nemám důvod hledat, počítáme s tím, že se o maminku postaráme sami. Uvedla jsem to jen jako příklad, že spousta důchodců na platit si DD nedosáhne. Je směšné ohánět se průměrným důchodem, protože průměr navyšují prominentní jedinci.Maruš Nahlížejte a vyhledávejte po internetu, řešení je to jedno z nejjednodušších.
Pak to ale nebyl ten nejvhodnější příklad.Ann Děkuji Maruš, nemám důvod hledat, počítáme s tím, že se o maminku postaráme sami. Uvedla jsem to jen jako příklad, že spousta důchodců na platit si DD nedosáhne. Je směšné ohánět se průměrným důchodem, protože průměr navyšují prominentní jedinci.