Může se vyudit v udírně husa nebo kachna?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kohlíček Vladimír

Může se vyudit v udírně husa nebo kachna?

Nový příspěvek od Kohlíček Vladimír » 10 dub 2017 12:50

Jde vyudit i husa nebo kachna? Popřípadě jak. Na kousky? Nebo v celku?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 10 dub 2017 12:59

Vyudit od masa se dá vše, tedy husy i kachny.Lepší je drůbež naporcovat, nasolit a dva, tři dny nechat proležet v chladu. Potom oklepat od soli a osušené kousky udit tvrdým dřevem cca 4-6 hodin teplým dýmem.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 10 dub 2017 14:50

Mudr.Lant :/-p

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 10 dub 2017 15:27

Staré maso nemusím, udili jsme čerstvou a byla výborná.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 11 dub 2017 06:47

Ann, co je podle tebe staré maso?


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 11 dub 2017 06:47

satam Mudr.Lant :/-p
:/-p :-ch

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 11 dub 2017 07:38

Mudr.Lant Ann, co je podle tebe staré maso?
Dva tři dny odleželé maso už nepovažuji za čerstvé. Ale některé národy maso zahrabou do země na celý měsíc, zasmrádlé jim chutná víc. Je to jen věc názoru. :-ch

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 12 dub 2017 13:17

Maso z čerstvě zabitého kusu nekoupíš hned na krámě. Takové maso se musí vychladit, vyzrát a než se ukáže u řezníka na háku, trvá to několik dnů. Takže čerstvé maso, vyjma drůbeže, ryb...doma v lednici nenajdeš. -:-/

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 12 dub 2017 13:41

Maso se objeví v krámu u řezníka obvykle nejpozději do 24 hodin, takže ne několik dnů. Lze to ověřit na povinně zveřejňovaných údajích přímo v krámu, kde musí být udané určité údaje o mase, mezi nimi je i datum porážky. V normálním řeznictví jsem se nesetkal s tím, že by tam bylo datum starší než 1 den. A prodejem staršího masa než je vyvěšeno se prodejce vystavuje v případě kontroly velice citelné pokutě.
Já jezdím pro maso na soukromé jatky, kde je odpoledne v prodejně k dispozici vychladlé maso z ranní porážky.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 12 dub 2017 13:58

Musel sis také všimnout, že u některých druhů masa, na povinně zveřejňovaných údajích přímo v krámu, je také uvedeno kde byl kus poražen, kde byl bourán... a jestli byl kus poražen v Německu, bourán v Polsku, tak i kdyby ses pokrájel, tak do 24 hodin maso nemůže být na krámě a to nemluvím o zmrazeném mase, třeba z Brazílie, které se také prodává v řeznictví, v hyper, super marketech! A jatka také musí dodržet dobu chlazení a není možné, aby z ranní porážky bylo maso důkladně vychladlé a odpoledne připravené k prodeji!


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek