Byt v přízemí

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Maloušková Jitka

Byt v přízemí

Nový příspěvek od Maloušková Jitka » 18 dub 2017 14:43

Když si koupím byt v přízemí, budu muset platit náklady na údržbu a opravy výtahu, který nebudu používat?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 18 dub 2017 15:10

Většinou ano.

BOB

Nový příspěvek od BOB » 18 dub 2017 15:56

Uživatel Satam nemá pravdu. Byt v přízemí nehradí poplatky za výtah. Někdy je nehradí ani v prvním poschodí.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 18 dub 2017 15:59

Tchyně bydlí v přízemí v sedmipatrovém paneláku v přízemí a poplatky za výtah platí. Vyúčtování mám právě před sebou.

BOB

Nový příspěvek od BOB » 18 dub 2017 16:01

A proč platí za něco co nevyužívá? Tak ať si tam udělá pořádek. To bych neplatil. Je to jako kdybych měl platit navíc za balkon a neměl ho. :lol:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 18 dub 2017 16:04

Třeba nepoužívá, ale může. A za to platí. Já jsem před 20 lety taky v paneláku za 2. patro neplatil a dneska se tam platí a s nikým se nediskutuje.

BOB

Nový příspěvek od BOB » 18 dub 2017 16:10

No zřejmě jak kde. Zajímavé je to že jsem se ptal souseda (předseda společenství vlastníků) kolik se platilo za balkon (když si každý odkupoval byt) a bylo mi řečeno že byt s balkonem stál ty samé peníze jako bez balkonu I-:( . Prý je to bráno jako společný prostor. Tak to už ničemu nerozumím. No až vyperu prádlo, tak na něj zazvoním že to chci dát k němu na balkon na společný prostor. Jsem zvědav co mi poví.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 18 dub 2017 16:15

Jenže on s tebou vyběhne, protože nemá na byt věcné břemeno na přístup na ten balkón. Takže máš smolíka.
A balkón v bytě je součást bytu, společný prostor je blbost, to je společný balkón v mezipatře. Na cenu bytu nemusí mít balkón vůbec vliv. Ber nebo neber, nevezmeš ty, vezme jiný.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek