Zatuchlá mouka na vaření

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Jana Krivakova

Zatuchlá mouka na vaření

Nový příspěvek od Jana Krivakova » 20 dub 2017 07:29

Pěkný den. Nakoupila jsem v akci levnou hladkou mouku a ona je cítit jako zatuchlinou. Co teď s tím? Pomohlo by si půjčit sítko a prosít ji?

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 20 dub 2017 07:40

Obávám se, že to nepomůže. Jestli je cítit, může v ní být nějaká plíseň. Možná je už dlouho prošlá, nebo jí špatně skladovali. Já bych to vyhodila.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 dub 2017 07:45

Mouka by se měla prosívat pokaždé, když se používá a k té zatuchlosti: Není to z mé hlavy, ale četl jsem, že se může zatuchlost odstranit, když se nasype do ohnivzdorné nádoby a při míchání ji ohřát až je horká, ale ne tak dlouho, že by se zapražila (zhnědla).

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 21 dub 2017 15:09

Není přece problém jít mouku vrátit. To, že je v akci ještě neznamená, že je zboží podřadné. Takové by mělo přijít do regálu s prošlou min. lhůtou spotř., nebo neprodávat vůbec.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 21 dub 2017 15:16

Dovolím si opravit: Zboží s prošlou lhůtou spotřeby se dále nesmí prodávat.
Jiná situace je u zboží s prošlou lhůtou minimální trvanlivosti, které lze prodávat dále, ovšem odděleně od ostatního zboží a za sníženou cenu s jasným upozorněním, že jde o zboží, u něhož vypršela trvanlivost.

A moje žena by zatuchlou mouku v kuchyni nikdy nepoužila.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek