Stránka 1 z 1
Proč chleba tvrdne?
Napsal 23 dub 2017 07:29
od Standa
Tvrdne chleba když má k němu přístup vzduch? Proč pak tedy neztvrdne pod utěrkou?
Napsal 23 dub 2017 08:55
od satam
Pod utěrkou ztvrdne také, možná jen o něco pomaleji. Neztvrdne jen v uzavřeném obalu, pak je ale riziko zplesnivění.
Napsal 24 dub 2017 08:07
od Paulie
Poslední dobou kupuju krajinný chleba v takové té "slídě" a vydrží pět dní.
Napsal 24 dub 2017 08:15
od satam
Když jsi nakousl, co kupuješ, připojím se. Kupuji u nás v Albertu kmínovou večku 800g. Je dopékaná z "předpeku" a vyvrací všechny fámy, které se o "předpeku" dočtete. Mám ji v mikroténovém pytlíku a ještě za cca také 5 dní je měkká a chutná, i když ne jako úplně čerstvá.
Zajímavé na tom je, že když tutéž večku koupím v druhém "našem" Albertu, nedá se to srovnat a za dva až tři dny je prakticky nejedlá. Zavedl jsem na to řeč s pekařkou z prvního Albertu a dospěli jsme k závěru, že asi nejvíc dělá manipulace ze zmraženým předpekem před pečením a nejvíc způsob pečení. Ať už náhodou nebo intuicí pekaře v tom Albertu přišli na ten nejlepší způsob a pečou výborný chleba.
Napsal 24 dub 2017 18:15
od Mudr.Lant
Chléb tvrdne proto, protože se ztrácí vlhkost... a není to jen u chleba. Pokud je chleba, rohlík... zabalen, je zamezeno vysychání a tím pádem s plesniví.
U nás, pokud zůstane nějaký chleba či pečivo, buď jde do mrazáku jako rezerva nebo ke zkrmení.