Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Klára 345
Nový příspěvek
od Klára 345 » 07 led 2017 10:29
Je pravda že vařená mrkev je zdravější než syrová? Není to náhodou nelogické?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
Sandra
Nový příspěvek
od Sandra » 07 led 2017 10:32
Je to opravdu tak. Když se mrkev uvaří stěny buněk se naruší a tělo dokáže vstřebat až polovinu betakarotenu. V syrovém stavu má mrkev tuhé buněčné stěny ze kterých tělo dokáže vztřebat jen čtvrtinu betakarotenu. Proces můžeš podpořit ještě tím, že mrkev podáváš s jídlem obsahujícím tuk.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 07 led 2017 13:58
Syrová zase obsahuje vitamín C, který vařením zničíš. :) Ale stejně je třeba jíst ji s mírou, protože obsahuje velké množství vitamínu A. Vitamín A je rozpustný v tucích, snadno se usazuje a špatně z těla vylučuje, proto by mohlo hrozit předávkování.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 2 Příspěvků
- 927 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Zelenka
24 dub 2016 12:42
-
-
- 4 Příspěvků
- 870 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Leni
08 zář 2018 08:17
-
-
- 5 Příspěvků
- 3181 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
24 lis 2016 15:36
-
-
- 2 Příspěvků
- 850 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
12 čer 2016 11:41
-
-
- 3 Příspěvků
- 1211 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
26 bře 2017 10:43