Koupě domu se zástavním právem.

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Eliška Vávrová

Koupě domu se zástavním právem.

Nový příspěvek od Eliška Vávrová » 02 dub 2017 09:51

Chci koupit rodinný dům, ale v katastru nemovitostí je na něm záznam zástavní právo. Majitel domu tvrdí, že svůj dluh zaplatí hned, jakmile ode mne dostane peníze a tím se ten záznam z katastru vymaže. Tak to chceme napsat i do smlouvy o prodeji.
Chci se zeptat, co když svůj dluh po obdržení peněz nezaplatí? To pak zůstane to zástavní právo na mém domě a mohou mi ho zabavit?
Nepište mi prosím, že v tom případě se mohu soudit, na to nemám nervy a je to dlouhodobá záležitost. Děkuji.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 02 dub 2017 10:03

Dům se zástavním právem bych raději nekupoval. Ať si majitel nejdřív vyřídí zástavu a pak kup čistý dům. Mohla bys dopadnout přesně, jak jsi tu nastínila - zástavní právo se přesune na tebe a co potom?

Eliška Vávrová

Nový příspěvek od Eliška Vávrová » 02 dub 2017 10:26

Děkuji za odpověď, přesně toho jsem se bála.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek