Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Mates
Nový příspěvek
od Mates » 25 říj 2017 04:43
Pokud dám bylinky například libeček nebo koriandr do vařícího vývaru, zničí se vitamíny?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 říj 2017 06:59
Jak které bylinky. Třeba bobkový list, nové koření nebo černý pepř se dává z počátku vaření, aby jídlo získalo chuť...zatímco petrželka, kopr, majoránka, tebou zmiňovaný libeček a koriandr, bazalka...se do jídla dává na konec vaření, protože by dlouhým varem ztratily mnoho vitamínu.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 25 říj 2017 07:21
Zničí se hlavně vitamin C. Z ostatních vitamínů ubude jen část. Nejlepší je, jak píše kolega, dávat bylinky až těsně před dovařením, nebo syrové na hotový pokrm.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 25 říj 2017 07:47
Pokud jde o bylinky, je podstatná chuť a vůně, nikoli vitamíny...
Typicky libeček ve vývaru či bramborách...
___
Ale třeba citron by se neměl dávat do příliš horkého čaje...
-
-
- 2 Příspěvků
- 674 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jarda
07 led 2017 19:20
-
-
- 3 Příspěvků
- 817 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Martin
31 bře 2017 16:09
-
-
- 2 Příspěvků
- 711 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
23 led 2018 17:40
-
-
- 3 Příspěvků
- 903 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Josef Daniel
27 čer 2017 17:06
-
-
- 3 Příspěvků
- 869 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
13 črc 2017 13:01