Zkoušel jste někdo udělat domácí máslo?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Fíla

Zkoušel jste někdo udělat domácí máslo?

Nový příspěvek od Fíla » 18 pro 2017 16:24

Zkoušel jste někdo výrobu domácího másla utlučeného ze smetany? Jak to dopadlo? Opravdu se to dá pak namazat na chleba a chutná to jako máslo?




satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 18 pro 2017 16:28

Není to až tak velký problém. Ale určitě ho neuděláš z mléka/smetany, koupeného v běžném obchodě/supermarketu. Musíš mít čerstvé mléko/smetanu přímo od chovatele a zpracovat si vše sám.

Fíla

Nový příspěvek od Fíla » 18 pro 2017 16:47

Myslel jsem koupit tu nejvíce procentní smetanu co se v obchodě prodává a z té to zkusit.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 pro 2017 16:50

Ne...
Nemám tu potřebu...
;)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 18 pro 2017 16:52

Fíla Myslel jsem koupit tu nejvíce procentní smetanu co se v obchodě prodává a z té to zkusit.
Ani z té máslo neuděláš, už je "zpracovaná".


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 18 pro 2017 16:55

Jako dítě, kdy matka pracovala v zemědělství a byla u zdroje mléčného tuku, se doma ručně (bez máselnice) vyrábělo máslo stloukáním, kdy se smetana nalila do uzavíratelné nádoby se širokým hrdlem a tak dlouho se s s ni třepalo, až se vytvořila hrudka másla takto vyrobené máslo mělo neskutečně dobrou chuť. Dnes je tomu taky příležitost, když koupíš v obchodě smetanu nad 30 %, ale musí být bez stabilizátorů a tím primitivním způsobem máslo stlučeš. Po značném zdražení másla v posledních měsících, mnohé hospodyňky tak dělaly. Takže NEMUSÍŠ mít čerstvé mléko/smetanu od zemědělce.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 18 pro 2017 17:07

satam Ani z té máslo neuděláš, už je "zpracovaná".
Houbeles...
:lol:
Klidně si smetanu kup a vyzkoušej si to...
Jen - musí to být smetana čerstvá, bez konzervantů...


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek