Psala jsem několika poradnám tohoto typu, ale nikde jsem neobdržela uspokojivou odpověď na to jak spojit dva díly pracovní kuchyňské desky tak, aby to vydrželo? Vlhkost i tlak?
Děkuji vám. Jitka
Poradíte mi tady?
Ale ano.Pokud máte dvě stejné desky myslím rozměrově a potřebujete je spojit nerozebíratelně tak postup je ten že do čela desek navrtáte otvory ve stejných vzdálenostech v obou deskách.Dle síly desek volíte průměr otvorů a volbu kolíků.Potom do jednoho čela vlepíte kolíky příslušného průměru.Následně čela z obou stran potřete lepidlem včetně již vlepených kolíků a čela přisadíte k sobě a aretujete na rovné ploše svěrkami.Desku musíte aretovat i svisle na plochu aby se vám v místě lepeného spoje nezdvihla a finální spoj desek nešel do oblouku. Můžete použít k lepení disperzní lepidlo a nebo lepidla polyeratunová.Ale to asi v domácích podmínkách pro vás nebude realizovatelné.Pokud by se jednalo o spoj rozebíratelný tak bych v podstatě volil stejný postup s kolíky ale bez lepení.Mezi desky v tomto případě vložíte těsnící pásku a po stažení desek svěrkama je musíte aretovat zespodu spojkami.Může to být třeba ocelová páska kterou přišroubujete vruty .Nejlépe tři.Ale zase nemůže být deska volně položená ale musíte ji aretovat s příslušným podstavcem.To je tak všeobecně jak váš problém řešit.