Povolit wifi nebo nepovolit?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Bohouš

Povolit wifi nebo nepovolit?

Nový příspěvek od Bohouš » 15 led 2018 12:44

Zdravím milé rádce a chci se zeptat, jaké riziko můžu očekávat, když povolím sousedce přístup na moji wifinu?
Pokud by nebyl problém, o jakou částku si mám říct, když platím měsičně 300 korun?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 15 led 2018 12:53

1. riziko
a) pokud bude sousedka provádět něco nelegálního, stopy povedou k tobě (nakolik jsi schopen logovat traffic - a logy archivovat, je otázkou tvých znalostí a typu routeru)
b) za samozřejmé bych považoval vypnutí WPS; omezení MAC (aby sousedka dále konektivitu neposkytovala dalším); silné heslo k administrátorskému přístupu; nastavení QoS (případně zvláštní SSID pro sousedku)
2. cena - záleží na tom, co si za 300 kupuješ ty (šířka pásma, FUP...) a kolik z toho bude využívat sousedka

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek