Jak se dědí ze zákona?
Jak se dědí ze zákona?
Kdo bude dědit po mém otci, který s mojí matkou už 20 let nežije? Má novou rodinu a tři syny, mám tedy 3 nevlastní sourozence.
Je tvůj otec s tvou matkou sezdán?
Je sezdán s novou partnerkou?
Jak dlouho žije s novou partnerkou? Žije s ní vůbec? Resp. sdílí s někým domácnost?
Existuje jeho poslední vůle?
Má žijící sourozence a rodiče?
___
Situace není tak jednoduchá, jak se ti asi zdá...

___
Pro příklad - tvůj otec není ženatý ani s jednou z partnerek, s matkou těch tří synů nežije, nežije ani s nikým jiným ve společné domácnosti, nezanechá závěť, nikdo ze zákonných dědiců neodmítne závěť (a nevím, jaké další podmínky mne nyní nenapadají) - budou všechny jeho děti děti rovným dílem.

Pokud tě to zajímá přesně, zjisti si přesné podrobnosti a poptej se notáře...

Je sezdán s novou partnerkou?
Jak dlouho žije s novou partnerkou? Žije s ní vůbec? Resp. sdílí s někým domácnost?
Existuje jeho poslední vůle?
Má žijící sourozence a rodiče?
___
Situace není tak jednoduchá, jak se ti asi zdá...

___
Pro příklad - tvůj otec není ženatý ani s jednou z partnerek, s matkou těch tří synů nežije, nežije ani s nikým jiným ve společné domácnosti, nezanechá závěť, nikdo ze zákonných dědiců neodmítne závěť (a nevím, jaké další podmínky mne nyní nenapadají) - budou všechny jeho děti děti rovným dílem.

Pokud tě to zajímá přesně, zjisti si přesné podrobnosti a poptej se notáře...

Takže- zjednodušeně (protože pořád spousta informací chybí) - nynější manželka a všechny děti dědí rovným dílem - podle popisu máš nárok na 1/5...Eliška Kosobudová Notář mi zadarmo informaci nepodá. Můj otec se mojí matkou rozvedl a je ženatý s novou partnerkou, se kterou má 3 syny. Závěť psát nebude, jak je zřejmé už z mé otázky.

-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 4 Příspěvků
- 1156 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
19 bře 2017 11:36
-
- 2 Příspěvků
- 748 Zobrazení