Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Daniel
Nový příspěvek
od Daniel » 05 črc 2016 07:33
Dostal jsem přejetej neboli lovecký salám. Má provázek tak mi napadlo ho někam pověsit. Nezkazí se ale než ho za několik dní sním když nebude v lednici ?
-
Čertík
- člen
- Příspěvků 2691
- Registrován 20 úno 2016 08:35
Nový příspěvek
od Čertík » 05 črc 2016 07:58
Už bývá přes den dost teplo. Jedinou jistotu že ti nebude po něm špatně budeš mít když ho dáš do chladničky.
-
dabac
Nový příspěvek
od dabac » 05 črc 2016 08:36
lovečák se vám nezkazí když bude ve špajzu pověšen.Podstata je ale aby byl na vzdušném místě.Jediné co se vám stane že bude vysychat a pokud bude teplota okolí cca více jak 15 st tak z něj může odkapávat tuk.Lovečák je salám fermentovaný čili trvanlivý a za týden se vám rozhodně nezkazí.Naopak zraje a podle mne je chutnější než čerstvě koupený.
-
Daniel
Nový příspěvek
od Daniel » 05 črc 2016 08:38
A má se obalit do mouky ? Dělalo se to tak dříve ne ?
-
dabac
Nový příspěvek
od dabac » 05 črc 2016 08:47
to vážně slyším poprvé.Možná se to někde dělalo ale opravdu to není potřeba.U toho lovečáku je potřeba sundat ten igelit ve kterém je zabalen aby k vlastní slupce salámu mohl vzduch a salám se nezapařil.
-
Daniel
Nový příspěvek
od Daniel » 05 črc 2016 08:50
Dobře děkuji za vysvětlení. Pěkný den přeji
-
-
- 2 Příspěvků
- 1332 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
11 črc 2016 16:37
-
-
- 3 Příspěvků
- 910 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
25 črc 2017 16:40
-
-
- 4 Příspěvků
- 2587 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
20 srp 2016 16:09
-
-
- 2 Příspěvků
- 657 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
26 lis 2017 12:36
-
-
- 2 Příspěvků
- 1044 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Janek
05 kvě 2016 08:18