Ztupí se nůž horkou vodou?
Ztupí se nůž horkou vodou?
Občas míchám třeba vařící brambory kvalitním nožem, může se ztupit nebo jinak poškodit?
WTF???Wikan Občas míchám třeba vařící brambory kvalitním nožem, může se ztupit nebo jinak poškodit?
Něco míchat kvalitním nožem???
Si děláš pr*del, ne???
UUUaaa...
Nezasloužíš si kvalitní nůž, u kdyby sis na nej vydělal...
!!!
___
K otázce...
Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.
Takže takový nuž víceméně zničíš - pak jej bez problémů můžeš používat k míchání polévek...
Třeba tím zničíš i hrnce..
___
Pak by bylo vhodné, abys
- zahodil svou výbavu
-zahodil svou ignoranci
- si našel nevěstu s rozsáhlou a kvalitní výbavou
___
VarB - potkal nozire, ten ti dá presdrzku rovnou...
mowla WTF???
___
K otázce...
Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.
Takže takový nuž víceméně zničíš - pak jej bez problémů můžeš používat k míchání polévek...
___
=================================================
Tak já, v tomto případě zničil své nože, protože se ostří vyhřálo tím, že ovarové maso jsem porcoval hned po vyjmutí z horké polévky a nejhorší, co jsem udělal, že jsem horkou pečeni (200°C) krájel na porce. Nu, holt budu mít něco na míchání v hrnci!
Aaaale prdlajs..Mudr.Lant Ne, že bych byl zvědavý. Máš k porcování speciální nože, který vydrží bez poškození mnou zmíněnou teplotu? Poraď. koupím.
Mám jeden (no, asi tři) takové nože...
Porcování pečeně není míchání brambor, polévky, omáčky...
___
Hele - jsi profík, nedělej, že nevíš, o čem píšu...
___
BTW - pokud opravdu nevíš, doporučuji tvé pozornosti nože WMF, ale ty 'lepší'...
Ale vím co píšeš, hlavně tu hloupost, cituji: Ano, nůž tímto poškodis - vyhřeje se a přestane držet ostří.mowla Aaaale prdlajs..
Mám jeden (no, asi tři) takové nože...
Porcování pečeně není míchání brambor, polévky, omáčky...
___
Hele - jsi profík, nedělej, že nevíš, o čem píšu...
___
BTW - pokud opravdu nevíš, doporučuji tvé pozornosti nože WMF, ale ty 'lepší'...
Asi takto, cituji: "Na co ještě klade David Izák velký důraz, to je způsob mytí nožů. A vyhrává jednoznačně ruční mytí. „Nůž nikdy nesmí přijít do myčky! Důvod je jednoduchý - při teplotě, která dosahuje při konečném oplachu až 85 °C změkne ostří doslova jako mýdlo. Prostě se pak pod tlakem na potravinu ohýbá a nekrájí,“ varuje před zničením nožů mytím v myčce zkušený kuchař."
___
No - každý si se svými noži dělejte, co uznáte za vhodné...
___
No - každý si se svými noži dělejte, co uznáte za vhodné...
Asi takto: David Izák je vůl. Možná dobrý kuchař, ale o materiálech nemá ani šajn, jinak by tenhle blábol nemohl napsat.mowla "Na co ještě klade David Izák velký důraz, to je způsob mytí nožů. A vyhrává jednoznačně ruční mytí. „Nůž nikdy nesmí přijít do myčky! Důvod je jednoduchý - při teplotě, která dosahuje při konečném oplachu až 85 °C změkne ostří doslova jako mýdlo.
Z čehopak se asi vyrábějí třeba ostří obráběcích nástrojů, na kterých při obrábění vznikají řádově daleko vyšší teploty, než je Izákem zmiňovaných 85°C???
Izák mluví patrně o nožích nejlevnější cenové kategorie, které se nevyrábějí z kvalitní oceli, ale ze "sraček".
To info mám primárně od nožíře (Hofman z Hluboké - ale jeho citát jsem nenašel na webu)...satam Izák mluví patrně o nožích nejlevnější cenové kategorie, které se nevyrábějí z kvalitní oceli, ale ze "sraček".
Ale jak píšu - každý ať se ke svým nožům chová dle libosti...
___
Jen - pro info Dabače - v myčkách se nepoužívá abrazivum, ale louh sodný, takže oceli mohou reznout, sklo matnět, hliník zčerná (až do sežrání).
Bez komentáře. Další diskuze je bezpředmětná.mowla To info mám primárně od nožíře (Hofman z Hluboké - ale jeho citát jsem nenašel na webu)...
Ale jak píšu - každý ať se ke svým nožům chová dle libosti...
___
Jen - pro info Dabače - v myčkách se nepoužívá abrazivum, ale louh sodný, takže oceli mohou reznout, sklo matnět, hliník zčerná (až do sežrání).