Žlutá stolice po B-komplexu?
Žlutá stolice po B-komplexu?
Je to normální že mám žlutou stolici po B-komplexu? Před braním těchto vitamínů to nikdy nebylo.
- Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
Re: Žlutá stolice po B-komplexu?
Chci všechny s podobným problémem uklidnit. Užívala jsem 2 týdny B-komplex a následně 1 týden B-komplex forte. Žlutou stolici jsem měla asi 5 dnů. Začala jsem být z tohoto velmi nervozní. Stolice byla i divná, co se týče konzistence. Na internetu je jen popsáno, že z nadbytku B-komplexu může být žlutá moč (což je logické), ale o stolici není nikde ani slovo. Snad jen v jedné odpovědi mladého farmaceuta na webu Lékarny Dr. Maxe. Zpanikařila jsem. Dle internetu jsem měla buď vážné problémy s játry nebo minimálně něco se slinivkou. Manžel zachoval chladnou hlavu. Naordinoval mi 6 tbl. černého uhlí ihned, pak 2 x 3 tbl. po dalších jídlech. Druhý den jsem spolkla dalších celkově 6 tbl po jídlech.Následující den se nedělo nic. Tedy dělo, měla jsem žlutou stolici. Další den jsem měla černou, ale jen "z povrchu", jinak byla žlutá.... Pak se to probořilo, byla černá, hustá, a poté již byla hnědá a je tak od té doby furt (asi 2 týdny). Byla jsem z toho dost nervózní. Chtěla jsem tímto uklidnit ostatním, kteří se předávkují B-komplexem a pak propadnou panice... jako já.
Re: Žlutá stolice po B-komplexu?
Dobrý den, při žluté stolici je lepší se poradit s proktologem. Šel jsem k lékaři této kliniky https://doktorpro.sk/bratislava/services/proctology . Mám rád tohoto lékaře, pomohl mi zbavit se mé anální trhliny. Konzultoval jsem s ním i to, když jsem měl ve stolici pruhy krve.