Je teflon dobrý povrch na pánvičce?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Alex

Je teflon dobrý povrch na pánvičce?

Nový příspěvek od Alex » 05 srp 2017 09:29

Dá se říct že jsou teflonové pánve jedny z nejlepších? Chceme koupit novou pánev ale aby vydržela několik let.




satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 05 srp 2017 09:32

Je dobrý, ale lepší je keramika nebo přírodní kámen. Pochopitelně jako povrch na pánvičce. Teflon je hodně choulostivý na poškození, keramika a kámen jsou podstatně odolnější.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 srp 2017 09:40

Alex Dá se říct že jsou teflonové pánve jedny z nejlepších?
Nejsou...
;)
Mnohem lepší - jak už napsal kolega, je keramika.
"Přírodní kámen" je taková podivnost, ale i ten je lepší, než jen teflon.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 05 srp 2017 10:58

Páni kuchaři, zapomněli jste na staletím osvědčenou litinu, která předčí výše vyjmenované.
Ten teflon je dobrý do té doby, než se začne odlupovat při nešetrném čištění a používání ostrých předmětů.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 05 srp 2017 11:12

Mudr.Lant Páni kuchaři, zapomněli jste na staletím osvědčenou litinu, která předčí výše vyjmenované.
Ten teflon je dobrý do té doby, než se začne odlupovat při nešetrném čištění a používání ostrých předmětů.
Litina je vynikající - ale jen při vyšších teplotách (typicky maso), např. míchaná vejce, pokud je chceš udělat do ´mazlava´, se do povrchu vpijí...
Pokud máš litinu glazovanou (smalt), zase přicházíš o výhodu litiny - možnost rozpálení doruda (smalt to nemá rád)...
;)
Inu - není pánev jako pánev, některé dvounohé jsou pěkně žhavé...
:lol:


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek