Vymazání trestního rejstříku

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Katany

Vymazání trestního rejstříku

Nový příspěvek od Katany » 08 srp 2017 17:36

Jak postupovat pokud chci vymazat záznam z trestního rejstříku? Už 5 let jsem nic neudělal a potřebuji čistý trestní rejstřík. Nejspíš tam ale bude ten záznam před pěti lety když jsem dostal podmínku. Děkuji

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 srp 2017 17:43

Pokud si po dobu podmínky vedl, jak se říká řádný život a splnil soudem určené podmínky, tak tentýž soud by měl dát informaci na Rejstřík trestů. Pokud si nežádal o výpis z RT, udělej tak a budeš vědět na čem jsi.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6470
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 08 srp 2017 21:53

Problematika je opět trochu složitější a rozebírat ji tady nebudu, ani ji detailně neznám. Jen uvádím, že existuje zahlazení trestu a výmaz trestu. Pak existuje Výpis z rejstříku trestů a Opis rejstříku trestů. Ve Výpisu z rejstříku trestů se neobjeví ani zahlazené ani vymazané tresty, v Opisu se však zahlazené objevují, dokud nejsou vymazány. Snad jsem základ této problematiky uvedl srozumitelně a správně, lhůty pro zahlazení popř. vymazání neznám.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek