Je to na reklamaci?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mudr.Lant

Je to na reklamaci?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 31 kvě 2018 18:18

Koupil jsem si digitální přenosné rádio v LIDL-u. Po vložení prvních baterii rádio hrálo snad 14 dnů v kuse. Baterie se vybily, nahradil jsem je novými, ale ty vydržely jen 72 hodin. V případě, že i ty třetí baterie nevydrží dlouho, je to na reklamaci?
Samozřejmě uvažuji i dobíjecích bateriích, ale ty bych používal později.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 31 kvě 2018 19:21

Jaké značky byly ty první a ty druhé baterie? A jaký druh, obyčejné, alkalické, jiné?
Na reklamaci to patrně nebude.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 31 kvě 2018 20:43

Není to na reklamaci...
Kup si alkalicke, Aku jen v případe, že jsou pro rádio doporučeny (což asi nejsou)...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 čer 2018 08:22

Oba máte pravdu. Ti by mne s reklamaci hnali až do západního Německa, protože jsem si dodatečně přečetl návod, kde je psáno, že výdrž baterie je 28 hodin!!! . Takže se už nedivím. Těch prvních 14 dnů nebylo v kuse, jak jsem psal, ale po hodině - dvou denně. Ty další už hrály delší čas a proto to vybití.
Pokud si přečtete info o rádiu, mohli byste mi poradit, jaký zdroj použít, aby rádio vydrželo hrát delší dobu, dá se říct non-stop? Podotýkám, že rádio je umístěno na chatce, kde není 230 V!
Předem díky.

https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Ra ... p100234800

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 čer 2018 13:12

1. Solární panely
2. Velký trakční Aku (oloveny)
;)

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 01 čer 2018 21:04

mowla 1. Solární panely
2. Velký trakční Aku (oloveny)
;)
Šel bych do solárů. Ale chce to rozmyslet si, na co se budou používat (na rádio by měla stačit nějaká "menší" solární nabíječka, popř. v kombinaci s dobíjecími aku v rádiu, aku nejlépe Li-on), protože na chatě elektřinu určitě využiješ i jinak (lednička, večerní osvětlení a nevímcoještě). A pak si nechat zpracovat malý projekt, postavit to a můžeš mít chatku elektrifikovanou.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek