Co s přebytkem hlávkového salátu?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Iveta Müllerová 22

Co s přebytkem hlávkového salátu?

Nový příspěvek od Iveta Müllerová 22 » 11 črc 2018 09:50

Narostlo nám velké množství hlávkového salátu, už to nikdo nechce jíst. Co s ním? Mrazit se asi nedá. Šel by uvařit aby chutnal podobně jako špenát? Máte nějaký recept?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 11 črc 2018 09:59

Ne - nebude chutnat podobně jako špenát...
;)
Pokud už to "nikdo nechce jíst", zaryj jej jako zelené hnojivo...

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 11 črc 2018 16:07

Když ho necháš na zahradě déle, aby šel do květu, bude nahořklý a špenát z něj vyrobíš. Dej hodně česneku a nikdo nic nepozná. ;)

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 11 črc 2018 17:08

Ann Když ho necháš na zahradě déle, aby šel do květu, bude nahořklý a špenát z něj vyrobíš. Dej hodně česneku a nikdo nic nepozná. ;)
Vím, že s "hodně česnekem" nikdo nepozná ve VepřuKnedluZelu rozdíl mezi lončákem a zasmrádlým trofejním kancem (no - pozná, ale fakt jen fajnšmekr...).
;)
Ale listový salát a špenát??
Opravdu?
Má to úplně jinou konzistenci (tedy snad jen umixované je to podobné, ale i barva je jiná), výrazně jinou chuť (až tak moc česneku?? - BTW - není toho česneku škoda? ;) ).
;)
Já nikdy nepocítil 'přežrání' listovým salátem - ale opravdu bych jej raději zaryl...
;)

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 11 črc 2018 18:00

Katrin Mowlo, ty jsi zřejmě měl vždy všeho dostatek. Já vyrůstala v chudé rodině a u nás se nikdy nic k jídlu nevyhazovalo. Salát bych do zahrady nikdy nezaryla, raději bych zkusila ten špenát, případně bych ho dala králíkům. Těžko tvrdit, že je špatné něco, co jsi neochutnal. Znáš smaženou bezinku? Ta se u nás jedla každý den, po celou dobu kdy kvetla. :lol:
Katrin - pleteš se...
;)
U nás se taky nic nikdy nevyhazovalo... Přinejhorším to sežraly slepice... Králíky jsme nechovali...
;)
Smažený bezový květ? - jo, je to jedlé a i dobré...
Ale raději z něj dělám limonádu či sirup...
___
A smažené či grilované mám raději houby - masáky, hřiby, holubinky, pupky...
Guláš z václavek je vynikající...
;)
Salátu - listového, v sezoně, sním 3-4 hlávky denně... Neumím si představit, že by se mi přejedl...
Ale než z něj dělat něco jiného, raději jej zaryju - protože vím, že příští rok zase poroste...
Su mlsoun - a nebudu ze salátu dělat špenát... Kromě toho - špenát je (byl) na vedlejším záhonu...
___
Nebudu předstírat, že vepřové je hovězím - nemám-li na hovězí - raději z vepřového udělám nějakou dobrotu...
Nebudu předstírat, že pstruh je candátem - udělám dobrého pstruha...
Nebudu předstírat, že kabanos je masem - ale klidně udělám grilovaný kabanos s čočkou nahusto...
;)
Myslím, že jsi mne poněkud špatně odhadla...
;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek