Jak upravit kančí?
Jak upravit kančí?
Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní. Jak z ní mám upéct či uvařit něco co bude dobré?
Tak tomu nerozumím - člověk, který umí vykostit kýtu tak, že cituji - "maso je vcelku" (to já neumímKamil To je jedno, nemám představu co bude lepší.

A neumí ani sdělit, o jak staré a vyzrálé maso se jedná???



___
Nerozumím...
1. máš za úkol tady generovat otázky - v tom případě se věnuj oblastem, o nichž aspoň něco víš
2. chceš nachytat 'moudrosti' vyššího levelu - opět, musíš znát základy
Jinak budeš za blbca...
:-P
OK - kdyby ses registroval - abych tě propříště poznal, nebudu si tvých otázek všímat...Kamil Nechápu..... Kýtu jsem rozřízl, kost vyndal a maso je vcelku. Když neumíte poradit, neměl byste odpovídat, pane Mowla.



Kdybys totiž skutečně věděl, o čem píšeš, psal bys o ořechu, horním a spodním šálu a pak odřezcích (i ten nejšikovnější řezník má odřezky) a kůži a tuku...
Každé má jiné použití...



Píšu zcela jasně. " Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní"
Doplním. Dostal jsem ji od přítele který je myslivec.
Nejsem řezník, ani kuchař, přece ji nevyhodím jen proto, že nevím jak se která část masa jmenuje. Žádal jsem o radu jak ji upéct a nedočkal se. Kdybych byl kuchař, tak se neptám, to dá rozum, ne?
Taková poradna ve které se člověk nesmí zeptat, když něco neví je k ničemu ...........
Doplním. Dostal jsem ji od přítele který je myslivec.
Nejsem řezník, ani kuchař, přece ji nevyhodím jen proto, že nevím jak se která část masa jmenuje. Žádal jsem o radu jak ji upéct a nedočkal se. Kdybych byl kuchař, tak se neptám, to dá rozum, ne?
Taková poradna ve které se člověk nesmí zeptat, když něco neví je k ničemu ...........
Já se v 17:46 (nyní je 19:02) ptal zcela jasně - "Základ je vykostit ji - umíš to, aniž bys ji rozbil na skoro mleté maso??"Kamil Píšu zcela jasně. " Dostal jsem velikou kančí kýtu a nevím co s ní" ...
Kdybys odpověděl - neumím, "nejsem řezník ani kuchař" - což by, podle mne, napsal každý, kdo tuhle situaci nezná, poradil bych ti:
- jak kýtu vykostit
- jak poznat, o jak vyzrálé maso se jedná a z jak starého kusu (cca)
- jak zpracovat jednotlivé části, k čemu se hodí
Takto - podle průběhu vlákna, mám pocit, že
a) se tu pokoušíš generovat dotazy bez znalosti věci (čili naprosto hloupě)
b) chceš se naučit něco, k čemu nemáš základy
A to - promiň, se pak radit nedá - ne tak, aby to mělo smysl...
Tobě je to jedno (ve své nevzdělanosti nechápeš, že se ptáš nesmyslně - jen ti vadí, že tě neberu vážně) - a nikdo další se otázky a následných odpovědí také nic nedozví.
___
Nemám rád, když ze mne někdo dělá blbce...!



________________________________________
Ale přesto ti dobře poradím (nebo následníkům) - tu kýtu jsi stejně nevykostil (nemáš ani páru, o jakých svalových skupinách píšu) - můžeš zkusit kýtu na několik týdnů naložit (pečlivě a se znalostí!! - jinak ji poté vyhodíš) a pak ji vyudit a nechat dozrát - taková vcelku vyuzená kýta je velikou dobrotou a cena na maloobchodním trhu se pohybuje okolo 500,- Kč/kg...
-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek