Proč se přepouští máslo?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Landa

Proč se přepouští máslo?

Nový příspěvek od Landa » 12 lis 2016 06:29

Jaký má význam to že se nechá máslo přepustit?




Kropáčková

Nový příspěvek od Kropáčková » 12 lis 2016 06:33

Tím že se přepustí máslo tak se z něj odstraní bílkovina. Máslo se pak nepřipaluje při 180 stupních ale až při 250 stupních. Tudíž se na něm můžou smažit například řízky. Tím že se přepuštěním odstranila bílkovina tak se máslo nebude připalovat.

Landa

Nový příspěvek od Landa » 12 lis 2016 09:09

Tak to musím někdy zkusit smažit na másle. To by mi nikdy nenapadlo že to může jít.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek