Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Mikoláš Josef
Nový příspěvek
od Mikoláš Josef » 20 led 2017 16:14
Zdravím mám takový dotaz. Bylo by možné vybudovat studnu na vodu ve sklepě rodinného domu? Proč mít studnu na zahradě když může být ve sklepě domu. Jde mi o to jestli se tam pak nebude stahovat ze studny vlhkost.
Chceme právě nechat vrtat novou studnu ale nevím jestli na zahradě nebo v sklepu.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

-
Čertík
- člen
- Příspěvků 2691
- Registrován 20 úno 2016 08:35
Nový příspěvek
od Čertík » 20 led 2017 16:16
Mám jednu technickou otázku. Jak by se technika na vyvrtání studny dostala do sklepa? Když nám vrtali na chatě studnu přijelo obrovské auto a do země vrtali několikametrovými vrtáky. Nedokážu si představit jak by se něco podobného odehrávalo ve sklepě domu.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 led 2017 16:20
Studna ve sklepě je zdrojem vlhkosti v domě, ale pokud je dům dobře odizolován proč ne? Dřívější stavby měly studny v domě asi z nějakých důvodů.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 led 2017 16:21
Čertík Mám jednu technickou otázku. Jak by se technika na vyvrtání studny dostala do sklepa? Když nám vrtali na chatě studnu přijelo obrovské auto a do země vrtali několikametrovými vrtáky. Nedokážu si představit jak by se něco podobného odehrávalo ve sklepě domu.
Možná, že by vrtali studnu před stavbou domu, ale tazatel to jistě vysvětlí.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 20 led 2017 16:24
Já už jsem viděla domy se studnou ve sklepě, ale také si myslím, že hloubili napřed studnu a dům stavěli nad ní. Nevidím v tom žádné výhody. Dřív možná, protože se nemuselo chodit s kbelíkem na vodu daleko. Ale dnes už má každý čerpadlo a vodu zavedenou do domu. Navíc vlhko se v domě od té studny opravdu držet může.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 20 led 2017 17:23
Ann Já už jsem viděla domy se studnou ve sklepě, ale také si myslím, že hloubili napřed studnu a dům stavěli nad ní. Nevidím v tom žádné výhody. Dřív možná, protože se nemuselo chodit s kbelíkem na vodu daleko. Ale dnes už má každý čerpadlo a vodu zavedenou do domu. Navíc vlhko se v domě od té studny opravdu držet může.
Výhody, mít ve sklepě studnu, byly. Třeba se v ni uskladňovalo ovoce, naložené maso... pro stejnou vlhkost a teplotu.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 1 Příspěvků
- 1079 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ralf
17 črc 2016 18:33
-
-
- 3 Příspěvků