Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
majk je pan
Nový příspěvek
od majk je pan » 24 led 2017 19:35
Když mám dva dny uzený bůček, zkazí se když ho nechám v pokojové teplotě několik dní? Je už pak vyuzený že se nebude kazit?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
Sandra
Nový příspěvek
od Sandra » 24 led 2017 20:20
Na uzený bůček a různé masové speciality tu je odborník Mudr.Lant. Má to jako koníčka a podle fotek mu to fakt jde. Určitě ti odpoví. On to bude vědět.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 24 led 2017 20:20
Otázka zní jakou pokojovou teplotu máte na mysli.Obecně teplota nad 15 st.mu na chuti nepřidá.Ne nadarmo se říká že uzený je nejlepší studený.
-
Sandra
Nový příspěvek
od Sandra » 24 led 2017 20:30
Já to znám takto:
tchýně a uzený nejlepší studený
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 24 led 2017 21:34
Pokud myslíš kupovaný bůček z krámu, tak ten je už zkažený, když ho koupíš, za to domácí, vyuzený z láskou vydrží při pokojové teplotě i týden, dva, ale ruku na srdce, proč nechávat tu božskou manu na pospas mikrobům?
Jinak děkuji
Sandře, je to pro mne poklona.
-
majk je pan
Nový příspěvek
od majk je pan » 24 led 2017 21:49
Špatně jsem to napsal. Jde mi totiž o to, že nemám udírnu. Našel jsem ale na inzerát pána co bůček udí dva dny a poslal by mi ho poštou. Proto jsem se ptal jestli se nezkazí v pokojové teplotě než mi přijde poštou. Chce sice za 1 kg bůček 300 kč, ale já nemám udírnu a dal bych si ho, ale bojím se jestli se cestou nezkazí.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 24 led 2017 22:03
Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za
300 Kč.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 25 led 2017 11:12
Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 led 2017 11:19
dabač Mudr Lant.Koukám že svatozář by ti byla malá.Jak můžeš tvrdit že bůček z krámu je zkažený.Pokud bych dal tvůj výrobek na rozbor Karcinogenních látek tak se vsadím že jich tam budeš mít s tím "domácím uzením přehršel oproti tomu z krámu.
Podívej, to, co dávají velkovýrobci je známé, ale každý, podotýkám každý, kdo si udí doma sám, nedávají různé, s prominutím, sračky. Pouze jedlá sůl, popřípadě česnek a dobré vyuzení.Ano, uzením vznikají ty karciogenní látky, ale to je vše, co v domácím uzeném je. Určitě si kupuješ uzeniny v obchodě, tak ti přeji dobrou chuť a dobré zažívání.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 25 led 2017 11:29
Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 led 2017 11:34
dabač Nebudu se s tebou hádat.Ale když už já dělal zabijačky a udil tak si o tam neměl páru.Tak ty mě prosím tě nepoučuj.
Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 25 led 2017 11:41
Mudr.Lant Já se s tebou nehádám, jen ti sděluji svůj názor a co se týče zabíjaček, tak to už musíš být aspoň 80 - ti letý kmet.
Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 led 2017 11:45
Ann Proč kmet? Můj děda byl ještě v 95 letech jůra. Běhal bez hole, pořád mu to myslelo a měl vždy dobrou náladu a vlastní zuby i vlasy. Všichni mi ho záviděli. Fakt je, že jedl celý život zdravě a držel si štíhlou postavu.
Ale řezníkem nebyl, že jo.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 25 led 2017 13:00
Mudr.Lant Při dnešních teplotách ti bůček přijde bez úhony, pokud je doma vyuzený. Já své výrobky také posílám, ale nikdy bych neprodal bůček za
300 Kč.
Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.
-
Málek David
Nový příspěvek
od Málek David » 25 led 2017 13:24
Ann Máš někde svůj web? Možná by si někdo rád objednal.
Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 led 2017 17:24
Málek David Pokud by byla možnost, tak bych byl jeden ze zájemců.
Web nemám, zatím, občas dávám nabídku na sbazar, ale i když mám zrovna naložené maso, musím vykrýt objednávky předešlé. Příští zabijačku dělám až v březnu, ze které používám maso k uzení. Takže koncem března, začátkem dubna by mohlo být i uzené. Kontakt na mne ti nemůžu z jistých důvodů dát, ale dám ti odkaz, kde nabízí své uzenářské výrobky (a možná tam bude i zdejší dabač
).
http://www.facebook.com/groups/1195549907199950/Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
Bude pečený bůček při teplotě 70 stupňů?
Příspěvků 8
od Udič » 30 kvě 2018 14:12 »
Zdravím. Mám v udírně teplotu tak kolem 70 stupňů když udím. Co když tam pověsím bůček třeba na 5 hodin? Bude pečený (propečený) ? Nebo ho mám napřed povařit ve vodě? Nic jiného mě nenapadá....
- 8 Příspěvků
- 1757 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
31 kvě 2018 16:50
-
-
Jak ohřát uzený?
Příspěvků 1
od Wikan » 27 led 2017 19:53 »
Mám koupenou Karlovu korunu uzenou kýtu. Udělal jsem kaši ale to uzené je tvrdší. Nakrájel jsem ho na plátky a co dál? Dát ho vařit do vody, nebo na máslo?
- 1 Příspěvků
- 814 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
27 led 2017 21:36
-
-
- 5 Příspěvků
- 1076 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od nechápavá
15 bře 2017 11:52
-
-
Zkazí si člověk čtením zrak?
Příspěvků 4
od Hedvikaa » 05 čer 2017 13:42 »
Chci začít hodně číst knížky ale bojím se že si zničím zrak. Je čtení knížek škodlivé na oči? Poznámka majitele: Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz...
- 4 Příspěvků
- 876 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hedvikaa
05 čer 2017 15:56
-
-
Kvašená zelenina se za pár dní zkazí?
Příspěvků 3
od aja1946 » 07 lis 2017 20:19 »
Zelí si nakládám léta a mám ho dobré, ale míchaná zelenina - zelí, kedlubny, papriky,mrkev se mi vždy za pár dní zkazí, kde dělám chybu, používám stejný zeláček s okrajem na vodu jako na zelí, děkuji
- 3 Příspěvků
- 922 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
08 lis 2017 10:08