Mentálně postížení jejich vývoj Iq
Mentálně postížení jejich vývoj Iq
Ahoj nechápu jednu věc jak Iq mentálně postížených se dál už nevivíjí že třeba mají pořád 70 až do dospělosti nebo já nevím.Setkaly jste se nakdy s mentálně postíženýma?Já ano s lehce ale vůbec to není poznat.Kam jdou většinou po splnění povinné školní docházky?Jdou na Sš?
To se nedá shrnout do jedné krabičky, každý jedinec je jiný. IQ 70 na střední školu nestačí, někdy nestačí ani dokončení základní školy. Ale mohou se uplatnit v praktických profesích. Vše záleží jen na tom, co jim jejich postižení dovolí, protože mívají přidružené i jiné nemoci.
Někteří z nich naopak bývají jednosměrně nadprůměrně nadaní, může z nich být třeba vynikající malíř, hudebník a tak.
Já jsem znala jednoho mentálně zaostalého člověka, který byl schopen vykonávat jen stereotypní práci a skoro neřekl souvislou větu, přesto měl obdivuhodnou paměť. Zajímaly ho vlaky, tak měl nastudované jízdní řády pro celou ČR. Stačilo se ho zeptat na kteroukoliv stanici kdy jede vlak určitým směrem, věděl to vždy okamžitě a správně. Zvládal si do hlavy zapisovat i všechny výluky a změny, byl prostě v obraze.
Někteří z nich naopak bývají jednosměrně nadprůměrně nadaní, může z nich být třeba vynikající malíř, hudebník a tak.
Já jsem znala jednoho mentálně zaostalého člověka, který byl schopen vykonávat jen stereotypní práci a skoro neřekl souvislou větu, přesto měl obdivuhodnou paměť. Zajímaly ho vlaky, tak měl nastudované jízdní řády pro celou ČR. Stačilo se ho zeptat na kteroukoliv stanici kdy jede vlak určitým směrem, věděl to vždy okamžitě a správně. Zvládal si do hlavy zapisovat i všechny výluky a změny, byl prostě v obraze.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 1 Příspěvků
- 97 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Eva
25 říj 2024 18:07