Zvýšení ceny internetu proti mému souhlasu
Zvýšení ceny internetu proti mému souhlasu
Podepsala jsem smlouvu s poskytovatelem internetu na dva roky za 385 kč měsíčně. Uběhl jeden rok, a mám zaplatit za minulý měsíc 500Kč za internet že mi zvedly rychlost. Já jsem ale o žádnou změnu rychlosti nežádala. Jak postupovat?
V první řadě pořádně prostudovat původní smlouvu. Může se stát, že jste tam tuto možnost podepsala a ani o tom nevíte. Jestli tam ta možnost není, pak by tam měla být možnost v takovém případě PO VČASNÉM PŘEDCHOZÍM UPOZORNĚNÍ buď souhlasit nebo od smlouvy odstoupit.
V každém případě pokud to není ve smlouvě, poskytovatel postupuje nezákonně a je třeba se bránit. Asi ne nezaplacením bez komunikace, ale urychlenou námitkou vůči jeho požadavku. Poskytovatel může rychlost zvednout, ale bez souhlasu zákazníka nesmí zvednout cenu! Pokud na svém požadavku trvá, je to důvod k okamžitému zrušení smlouvy.
V každém případě pokud to není ve smlouvě, poskytovatel postupuje nezákonně a je třeba se bránit. Asi ne nezaplacením bez komunikace, ale urychlenou námitkou vůči jeho požadavku. Poskytovatel může rychlost zvednout, ale bez souhlasu zákazníka nesmí zvednout cenu! Pokud na svém požadavku trvá, je to důvod k okamžitému zrušení smlouvy.
Ve smlouvě jsem nic takového našla. Zkoušela jsem dneska volat na jejich linku a neustále se ozývalo vyčkejte budete přepojeni jsou před vámi další zákazníci. stejně jsem se tam nedovolala hovor mi stál 70 kč. Řeknu vám že jsou to takový zmetci ani nemám slov. Já jako důchodkyně nemám na to 70kč dávat za hovor aniž bych se dovolala. Zítra to zkusím znova počkám holt delší dobu. Každopádně děkuji za odpověď. Pokud se nedovolám napíšu dopis. Ve smlouvě mám že je uzavřená na dva roky s měsíčním poplatkem 385 Kč za poskytování internetu. O zvýšení rychlosti se tam nepíše nic. Ach jo.