Úraz cizí osoby na mém pozemku
Úraz cizí osoby na mém pozemku
Co když někdo cizí vleze na můj pozemek a spadne z verandy která už je ve strašném stavu a brzo se propadne? Budu za to pak zodpovědný? Pozemek s rozpadající se budovou mám samozřejmě řádně oplocený.
Já mám stejný názor jako Einstein, na tvůj oplocený pozemek nemá nikdo právo lézt.
Ale když se jedná o pozemek který hlídá pes, je majitel povinný dát na plot upozornění, že pes kouše. Když to neudělá, může ho i zloděj zažalovat, že ho jeho pes kousl. Proto bych raději dala na plot ceduli, vstup na vlastní nebezpečí, nebo nevstupovat nebezpečí úrazu a podobně. Tak máš jistotu, že si na tobě nikdo nic nevezme.
Ale když se jedná o pozemek který hlídá pes, je majitel povinný dát na plot upozornění, že pes kouše. Když to neudělá, může ho i zloděj zažalovat, že ho jeho pes kousl. Proto bych raději dala na plot ceduli, vstup na vlastní nebezpečí, nebo nevstupovat nebezpečí úrazu a podobně. Tak máš jistotu, že si na tobě nikdo nic nevezme.
Pokud se někdo cizí zraní na tvém pozemku, musí v případě vymáhání odškodného prokázat soudu jestli si, jako majitel, porušil zákonem stanovené povinnosti. V případě, že máš pozemek oplocený, máš jistotu, že poškozený u soudu neuspěje.
Takové pětileté dítě si výstrahu přečíst ještě nedokáže a ani pochopit!
Takové pětileté dítě si výstrahu přečíst ještě nedokáže a ani pochopit!
Re: Úraz cizí osoby na mém pozemku
A co kdyz si me dite pozve kamarada a ten se na mem pozemku zrani? Vcera syn s kamaradem - 12 let - bez meho vedomi - vylezli na strechu, i kdyz to ma syn prisne zakazano. Co kdyby treba ten kamarad spadnul a nedej Boze zabil se? Pry bychom mohli platit miliony odskodne
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek