Jak poznat vařené brambory v celku?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Milda

Jak poznat vařené brambory v celku?

Nový příspěvek od Milda » 20 říj 2017 09:36

Jak poznám vařené brambory v celku ve šlupce že už jsou měkké?




Uživatelský avatar
Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 20 říj 2017 09:37

Já to dělám tak, že vezmu špičatý nůž a propíchnu s ním brambor skrz. Pokud bez problémů bramborem projede vím že je uvařený.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 říj 2017 10:28

Stačí lehce napíchnout vidličkou - jakmile se slupka odchlípne a rozjede, je brambor uvařený...
;)
Ale - musíš brambory vařit pomalu (podle jejich velikosti) - jinak budou na povrchu rozvařené a uvnitř syrové.
Osobně vařím brambory ve slupce raději menší, zásadně stejné (podobné) velikosti a tak, že je přivedu k varu, ztlumím (nebo i vypnu - při větších bramborách) a nechám brambory pořádně prohřát. Po chvíli zase přivedu k varu a ztlumím. A tak opakovaně - podle velikosti...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 říj 2017 11:26

To, že budou rozvařeny, jak píše Mowla, je tím, že se vybral špatnou odrůd. Na vaření brambor v celku je varný typ "A", tedy salátovky a jejich uvaření poznáš tak, že když píchneš třeba grilovací jehlici, popřípadě špejlí (bambus. párátkem) , tak snadno projede celou bramborou.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek