Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
aja1946
Nový příspěvek
od aja1946 » 07 lis 2017 20:19
Zelí si nakládám léta a mám ho dobré, ale míchaná zelenina - zelí, kedlubny, papriky,mrkev se mi vždy za pár dní zkazí, kde dělám chybu, používám stejný zeláček s okrajem na vodu jako na zelí, děkuji
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 07 lis 2017 21:44
Tento způsob nakládání je jiný, než kvašené zelí. To, co popisuješ je čalamáda, která se nechává kvasit, ale jen chvíli a potom se musí se sterilizovat aspoň dvacet minut.
-
aja1946
Nový příspěvek
od aja1946 » 07 lis 2017 22:29
Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 08 lis 2017 10:08
aja1946 Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.
Musím se omluvit za špatné vysvětlení. Ta čalamáda se
nedává kvasit, ale nakrájená zelenina se nechá přes noc v nádobě, aby pustila šťávu a potom se sterilizuje.
-
-
- 6 Příspěvků
- 949 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
06 kvě 2018 23:47
-
-
- 16 Příspěvků
- 2370 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
25 led 2017 17:24
-
-
- 4 Příspěvků
- 885 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Hedvikaa
05 čer 2017 15:56
-
-
- 1 Příspěvků
- 502 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
31 črc 2018 16:40
-
-
- 2 Příspěvků
- 1151 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
01 srp 2016 14:19