Jak zjistit jestli mám alergii na ryby a mořské plody?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Aleš Peterka

Jak zjistit jestli mám alergii na ryby a mořské plody?

Nový příspěvek od Aleš Peterka » 20 lis 2017 13:15

Ahoj všichni. Vím že bratr který už u nás nebydlí dříve měl alergii a když si dal rybu tak mu otekl jazyk a pusa. Jak mám zjistit jestli můžu jíst ryby a mořské plody nebo trpím tou samou alergií? Děkuji Aleš

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 lis 2017 13:24

1. nech se otestovat na alergologii (alergie není tak jednoduchá)
2. vyzkoušej si to - ale opatrně - těžká alergie může skončit anafylaktickým šokem a smrtí - takže doporučuju předešlý bod
;)

Aleš Peterka

Nový příspěvek od Aleš Peterka » 20 lis 2017 13:25

A je pravděpodobný že ji budu mít jako bratr? Zavolám tam a zkusím se objednat.

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 20 lis 2017 13:27

Aleš Peterka A je pravděpodobný že ji budu mít jako bratr? Zavolám tam a zkusím se objednat.
Pravděpodobný? - ani ne...
Ale opravdu to zjistí jen otestování...
;)

Aleš Peterka

Nový příspěvek od Aleš Peterka » 20 lis 2017 13:37

Už jsem volal na alergologii ale nejbližší termín mají až za měsíc. No když jsem nejedl ryby celý život tak ten měsíc už to vydržím :-). Díky za radu na koho se obrátit.

mowla
člen
Příspěvků 6210

Nový příspěvek od mowla » 20 lis 2017 13:55

Aleš Peterka Už jsem volal na alergologii ale nejbližší termín mají až za měsíc. No když jsem nejedl ryby celý život tak ten měsíc už to vydržím :-). Díky za radu na koho se obrátit.
Není zač...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 lis 2017 17:51

K tomu bych se také mohl vyjádřit. Mám kamaráda, který je velmi alergický na ryby a výrobky z nich. Ten si bere rukavice, když má donést skleničku zavináčů od kolegů domů. Kolega je nejstarší ze tří sourozenců, kteří mají po dvě - tři děti, ale ani jeden člověk alergii na ryba nemá.
Už si docela velký kluk a ještě si opravdu nejedl rybu nebo něco z nich?

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek