Nedozrálé hroznové víno
Nejsem vinař ale máme po zdi také hrozny které částečně dozrají asi tak jednou za 5 let.Nechávám to kosákům a co nezpracují tak opadá na zem.Ale četl jsem že vinaři nezralé hrozno zpracovávají podle starých receptů do nějaké kyselé břečky a prý to vypadá že budou tu produkci zvyšovat.je to něco mezi octem a moštem.
Hrozny vinné révy dozrají při pokojové teplotě. Potřebují ale vzduch, ideální je zavěsit je někam do prostoru, protože jinak se budou zespodu kazit.
Také ho v malém pěstuji, spíš jen jako dekoraci. Sklízím v září těsně před tím než dozraje, protože jinak ho ptáci docela ozobou. To by mi tolik nevadilo, ale ty potvory kde žerou, tam i kadí a to už příjemné není.
Také ho v malém pěstuji, spíš jen jako dekoraci. Sklízím v září těsně před tím než dozraje, protože jinak ho ptáci docela ozobou. To by mi tolik nevadilo, ale ty potvory kde žerou, tam i kadí a to už příjemné není.
No právě to co máme na zdi je jinak velice dobré.Ne moc sladké taková nakyslejší příjemná chuť.Ale problém je v tom že ta hrozna jsou tak hustá jako kukuřice že pokud to nazrává tak polovina se dá jíst a plovina je zelená a začíná to nahnívat.Je to nějaká modrá odrůda která jak říkám dozrává trochu když je teplejší léto jednou za 5 roků a to není ještě jisté.Třeba v České Lípě kolega jej má také a dozraje mu v pohodě a ještě o měsíc dřív.Nutno říct že on je o 200 m nadmořské výšky níže jak já.Máme zde na zahradě rovných 600m.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 6 Příspěvků
- 1301 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
26 úno 2018 18:29
-
- 1 Příspěvků
- 622 Zobrazení