Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Kory
Nový příspěvek
od Kory » 30 bře 2017 17:10
Má točené pivo stejné značky větší procento alkoholu než lahvové?
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 30 bře 2017 17:39
Rozdíl není točené x lahvové, ale po staru "stupňovitost".
Takže točená i lahvová desítka mají stejně alkoholu, a podobně je tu u jedenáctky, dvanáctky a dalších piv.
Vždy však musí jít o stejnou značku, mezi značkami mohou být i dost velké rozdíly.
-
Kory
Nový příspěvek
od Kory » 30 bře 2017 17:49
Proč když si dám pět lahvových gambrinusů desítek tak jsem v pohodě a když si dám pět točených desítek tak to se mnou zamává.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 30 bře 2017 18:10
To může být tím, že to točené třeba není Gambrinus a pokud ano, tak točenou desítku Gambáč už jsem nviděl ani nepamatuju. Gambáč se točí buď jedenáctka Excelent nebo dvanáctka.
A své dělá také prostředí, podle mého se v hospodě "namažeš" snáze a rychleji, než v klidu doma.
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 30 bře 2017 18:13
U nás mají už pouze také Gambrinus desítka nepasterizovaný. Nemůže to být třeba tím vzduchem kterým je to vyhnaný? Přiznám se že taky po točeným pivu jsem více "zmuchlaný" :-)
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 30 bře 2017 18:26
Není to opravdu spíš Excelent (jedenáctka)? Ten se dnes točí všude

-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 30 bře 2017 18:27
Nevím jak jinde ale u nás se mi vždy vrchní zeptá, desítku nepasterizovanou nebo jedenáctku Excelent. Klasickou desítku už asi opravdu netočí. Což je škoda tu jsem si dával nejraději.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 30 bře 2017 18:33
Tak jsi mě trochu dostal. Ale ne úplně. Ona totiž nepasterizovaná desítka nemusí být úplně to samé, co klasická. Může být rozdíl už v postupu vaření a tedy nakonec i v obsahu alkoholu. Přesto bude ten rozdíl nevýznamný, tipoval bych to do 0,3% (tedy např. 4,5% x 4,8%). Nic jiného mě už nenapadá

-
-
- 2 Příspěvků
- 767 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Paulie
01 dub 2017 12:11
-
-
- 3 Příspěvků
- 1000 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
04 led 2018 10:29
-
-
- 3 Příspěvků
- 2106 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
16 říj 2017 16:48
-
-
- 2 Příspěvků
- 2533 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od gábin
24 úno 2016 16:29
-
-
- 3 Příspěvků
- 2687 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Vojtek
28 říj 2019 21:17