Je točený pivo silnější?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Kory

Je točený pivo silnější?

Nový příspěvek od Kory » 30 bře 2017 17:10

Má točené pivo stejné značky větší procento alkoholu než lahvové?




satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 17:39

Rozdíl není točené x lahvové, ale po staru "stupňovitost".
Takže točená i lahvová desítka mají stejně alkoholu, a podobně je tu u jedenáctky, dvanáctky a dalších piv.
Vždy však musí jít o stejnou značku, mezi značkami mohou být i dost velké rozdíly.

Kory

Nový příspěvek od Kory » 30 bře 2017 17:49

Proč když si dám pět lahvových gambrinusů desítek tak jsem v pohodě a když si dám pět točených desítek tak to se mnou zamává.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 18:10

To může být tím, že to točené třeba není Gambrinus a pokud ano, tak točenou desítku Gambáč už jsem nviděl ani nepamatuju. Gambáč se točí buď jedenáctka Excelent nebo dvanáctka.
A své dělá také prostředí, podle mého se v hospodě "namažeš" snáze a rychleji, než v klidu doma.

Uživatelský avatar
Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 18:13

U nás mají už pouze také Gambrinus desítka nepasterizovaný. Nemůže to být třeba tím vzduchem kterým je to vyhnaný? Přiznám se že taky po točeným pivu jsem více "zmuchlaný" :-)


satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 18:26

Není to opravdu spíš Excelent (jedenáctka)? Ten se dnes točí všude ;)

Uživatelský avatar
Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 18:27

Nevím jak jinde ale u nás se mi vždy vrchní zeptá, desítku nepasterizovanou nebo jedenáctku Excelent. Klasickou desítku už asi opravdu netočí. Což je škoda tu jsem si dával nejraději.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 18:33

Tak jsi mě trochu dostal. Ale ne úplně. Ona totiž nepasterizovaná desítka nemusí být úplně to samé, co klasická. Může být rozdíl už v postupu vaření a tedy nakonec i v obsahu alkoholu. Přesto bude ten rozdíl nevýznamný, tipoval bych to do 0,3% (tedy např. 4,5% x 4,8%). Nic jiného mě už nenapadá :-pa


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek