Jak staré je maso od řezníka?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
denis

Jak staré je maso od řezníka?

Nový příspěvek od denis » 12 črc 2017 15:26

Pokud si koupím maso u řezníka a tvrdí že je čerstvé, jak dlouho může být staré než se dostane na řeznický pult? Třeba bůček? Je možné že je ráno prase poraženo a za několik hodin je v prodeji? Nebo jak dlouho to trvá?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 12 črc 2017 15:42

Ještě týden po zabití se maso považuje za čerstvé. Nikde nekoupíš maso z kusu, který byl ráno poražený a odpoledne visel v prodejně na háku.

denis

Nový příspěvek od denis » 12 črc 2017 15:51

Takže jestli to dobře chápu, když řekne řezník máme čerstvé maso tak to neznamená že bylo ráno ještě živé. To právě mě vrtalo hlavou jak asi staré tak je. Každopádně díky za odpověď

Uživatelský avatar
Matěj Trdelka
člen
Příspěvků 566
Registrován 06 čer 2017 11:20

Nový příspěvek od Matěj Trdelka » 12 črc 2017 15:53

Mudr.Lant je přes maso odborník, tomu věř. Nikdo z nás nemá zkušenosti s masem jako on.

Vím že se říká že se nechá maso vyvěsit třeba několik dní, jinak by prý bylo tvrdé a tak. Potom prý chutná líp. ;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek